Trabzon Valisi İsmailustaoğlu konuyla ile ilgili yaptığı açıklamada, ''İlimizde görevli Dr. Yılmaz Babutcu'yu tehdit eden Tuncay Yalçınkaya isimli şahıs gözaltına alınmış olup çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ile birlikte ev ve işyerine yaklaşmama yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır'' ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Trabzon'da bir hastanede görev yapmakta olan Doktor Yılmaz Babutçu'nun hasta yakını tarafınca tehdit edildiği görüntüler sosyal medyada gündem haline geldi.

Ülkemizde gelen son dakika haberleri ile bu gibi sağlık çalışanlarının maruz kaldığı psikolojik ve fiziksel şiddet haberleri Türkiye'yi derinden sarsmaya devam ederken Doktor Babutçu, yaşadığı dehşet verici olayın detaylarını paylaşarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yardım talep etti.

Trabzon'da çalışan Doktor Yılmaz Babutçu, Twitter hesabından ölüm tehdidi aldığını bir video ile paylaştı. Tehdit eden kişinin konuşmasını videoya kaydeden Babutçu, sosyal medyadan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da bu görüşmeyi gönderdi.

Doktoru arayan hasta yakını doktor Babutçu'ya Trabzon'dan defolup gitmesini söyledikten sonra tehdit cümleleri kurdu. Doktoru arayan hasta yakını: "Defol git Trabzon'dan, benim acım çok sıcak, babamı senden dolayı kaybettim. Trabzonu terk et. Bak sana mertlik yapıyorum. Trabzon'u terk et. Benim acım sıcakken senin çocuklarını yetim bırakmak istemem. Yoksa katil edersin beni" dedi.