Açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, Emniyet Teşkilat Vazife Malülü Ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Songül Erdem, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
 
 Açılışta bir konuşma yapan Vali Öz" Ülke olarak zor bir coğrafyaya sahibiz. 1071 yılında Malazgirt savaşıyla birlikte Anadolu'ya girdiğimiz günden bugüne kadar üzerinde yaşadığımız bu coğrafyayı bize çok görenlerin saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Ancak coğrafyamızı korumak için milletimiz Çanakkale de olduğu gibi gerekirse yüz binlerce şehit vererek bu saldırılara  karşı koyacaktır. Geçmişte maruz kaldığımız oyunların bugün de farklı bir şekliyle karşı karşıyayız.  Ancak  bugünde, millet olarak kahramanca ve büyük bir dirençle bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bilinmelidir ki şehitlerimizin kanıyla bizlere emanet edilmiş bu vatanın bir çakıl taşını bile kimseye vermeye niyetimiz yok. Onun için şehitlerimizin, gazilerimizin hatıraları ve emanetleri bizler için son derece önemlidir.  Bizler, acılarını paylaşarak azaltmış ve bağrımıza taş basarak zor günlere göğüs germiş bir milletiz. Bu anlamda istiyoruz ki bu ailelerimiz bir araya gelsinler ve dayanışma içerisinde birbirlerinden güç alarak acılarını bir nebzede olsa azaltmaya çalışsınlar" dedi.
 
  Gelecek nesillere de daha sağlıklı duygular aktarmak için bu tarz mekânlara ve birlikteliklere ihtiyacımızın olduğunu söyleyen Vali Öz" Bu derneklerimizin de belli çatılar altında toplanmalarının temelinde de bir araya gelerek acıları paylaşım ve yarınlara umutla bakmak geliyor. Bu kapsamda Emniyet Mensupları Vazife Malülü Ve Şehit Aileleri Derneğinin ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneğinin belli hizmetleri bulunmaktadır.   İnşallah önümüzdeki süreçte birlikte gayret göstererek alacağımız ortak bir mekânda bu derneklerimizin bürolarını kurucağız.Ayrıca  şehitlerimizin hatıralarının sergileneceği bir mekânı da oluşturmuş olacağız.  Bu vesileyle şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allahtan rahmet, hayatta kalan gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyoruz" şeklinde konuştu.
 
          Açılışın ardından vali Öz ve beraberindekiler şehit yakınlarıyla sohbet edip çay içti.