61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanlığının "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelgesine göre, 4 Mart Perşembe günü 260 bin denetim personelinin katılımıyla ülke genelinde yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetleri başladı. Bu kapsamda Trabzon'da Vali İsmail Ustaoğlu ve beraberindeki heyet Ortahisar ilçesi meydan bölgesinde denetimler yaptı.

DİNAMİK DENETİM SÜRECİNİ BAŞLATTIK

Trabzon Meydanı’nda açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Dinamik denetim sürecini ilimizde başlattık. 260 bin personelle her alanda başlatılan denetim Trabzon’da da yaklaşık 3 bin personelle tüm ilçelerimizde titizlikle sürdürülmektedir. İlimizi hedeflediğimiz mavi kategoriye ulaştırmak istiyoruz. Bizler sahada olacağız her gün. Sahadaki denetimlerde vatandaşımızı da yanımızda görmek istiyoruz. Bu uyarılarımıza ciddi şekilde dikkat edilmeli” dedi.

15 GÜNLÜK GİBİ ÖZEL KISITLAMA YOK

Trabzon’da bir kısıtlama yapılıp yapılmayacağı ile ilgili ise Vali Ustaoğlu, henüz böyle bir konunun gündemde olmadığını dile getirerek, 'Tam kapanma söz konusu değil'' dedi.

VATANDAŞLAR UYARILARA UYMALI

Jandarma Genel Komutanı Org. Arif Çetin ise, “Ankara’dan Trabzon’a geldik. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Koronavirüsle mücadele prensiplerini hayata geçirmek için hep birlikte alandayız. Ülkemizin bu sorunu aşması için en büyük denetim vatandaşların uyarılara uymasıdır. Kendisi ve etrafındaki insanlara bulaş olmaması için dikkat edilmesi gerek. Yönlendirme, bilgilendir ve uyarma yapıyoruz. Amacımız farkındalığı artırmak” diye konuştu.