61SAAT HABER SERVİSİ - 61saat.com imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan ile sohbet eden Trabzon Valisi Ustaoğlu, Trabzon’a göreve başlayalı 15 ay sürenin geçtiğini ifade ederken, “Toplumun her kesimiyle iyi bir uyum içinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Kamuoyunu aydınlatmada sizlerle uyum içinde çalışmaya devam ederiz” dedi. 
Trabzon’u sadece il sınırları ile görmemek gerektiğini ifade eden Ustaoğlu, “Ülkede güçlü olan bir şehir. Trabzon’u sadece, il sınırları içinde görmemek lazım. Trabzon Tarihi kimliği olan, folklorik özellikleri zengin bir şehir” dedi. 

İKİLİ EĞİTİM VEREN 1 OKUL VAR
Trabzon’un kamu yatırımlarını da ziyadesiyle aldığına dikkat çeken Ustaoğlu, “Şu anda 810 bin nüfuslu bir iliz. 150 bin civarında öğrencimiz var. Bir okulumuz dışında ikili eğitimimiz yok. Eğitim yatırımı anlamında bu gayet güzel durumdayız. Mahallelerimiz kendi içinde dağınık olmasına rağmen ikili eğitim 1 tane okulumuzda var. O da zorunluluktan. Orası da yatırım programına alındı. İnşallah önümüzde ki süreçte bunu da halledeceğiz. 

DÜZKÖY’DE Kİ BOŞALTILAN OKUL
Kamuoyunu en son meşgul eden ağır hasarlı okullarların listesi yer aldı. Bizim ilimizde 2 tane okulumuz var. Bir tanesi Düzköy’de ki okulumuz. Onu da geçen hafta boşalttık, seri şekilde yatırım programına alınıp o okulumuz yapılacak. 
Gönüllü eğitime yatırım yapacak vatandaşlarımız olmasına rağmen açıkçası bizim şu anda devam eden orta okullarımız ve liselerimiz de var. O noktada çok bizim sıkıntı çekilecek durumda değiliz. 

ŞEHİR HASTANELERİ VİZYON PROJELERİ
İlimizde şu anda Üniversitemizi de katarsak, 3 bin 800 - 4 bin üzerinde yatak kapasitesi var. Şehir hastanesi ile ilgili süreç devam ediyor, şu anda bir aksama yok. Şehir hastanesi bu ile kazandırıldığında sağlıkta fazlasıyla ihtiyaç karşılanacak. Sağlıkta bölgenin çekim merkeziyiz. O noktada hiç bir sıkıntımız kalmayacak. Of Devlet Hastanemizin inşaatı yüzde 50’leri buldu Tonya’nın da temeli atıldı. Oraya çok güzel bir hastane yapılıyor. Şehir hastaneleri vizyon projeler. İlimizin sağlıkta da önümüzde kriz diyebileceğimiz bir durum yok. Bu yatırımlar yapıldığında daha da rahatlamış olacak” dedi. 

BÖLGENİN ÇEKİM MERKEZİ
Gençlik ve spor anlamında da Trabzon’un bölgenin çekim merkezi olduğuna dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Gençlik spor alanında ilimiz gayet iyi durumda. Spor tesisleriyle, gençlik merkezleriyle, yüzme havuzlarıyla iyi durumdayız. Bölgenin en önemli gençlik merkezleri ve tesisleşme noktasında da çekim merkezi konumundayız. 

ULAŞTIRMADA BAKAN TURHAN’IN AÇIKLADIĞI PROJELER
Ulaştırmada sayın bakanımızın son açıkladığı 2 önemli proje var. Birisi Çömlekçi’nin oradan tünelle geçilecek ve en önemlisi Değirmendere’de yapılacak düzenleme. Kanuni Bulvarıyla bunlar bütünleştiğinde özellikle sahil tarafında yaşanan olumsuzluk bir iki yıl içinde ortadan kalkacak. 
Kamu yatırımları noktasında ilimiz, yatırımları ziyadesiyle alıyor. Bu noktada da iyi bir durumdayız” dedi. 

GÜZEL BİR FİNAL VE ŞAMPİYONLUKLA SONUÇLANIR
Son olarak Trabzonspor ile ilgili konuşan Vali Ustaoğlu, “Trabzonspor bu yıl iyi bir heyecan yakaladı. İnşallah arzu ediyoruz ki taraftarıyla, futbolcularıyla toplumun tüm kesimiyle oluşan bu ortak sinerji sezon sonunda çok güzel bir final ve şampiyonlukla sonuçlanır. 
Oynan futboldan keyif alıyoruz. Ben iyi bir izleyiciyim. Geçen sene Fenerbahçe maçından önce göreve başlamıştım. Fenerbahçe maçıyla başlayan o serüven, hikayede 15 ayda çok keyifli maçlar izledim.
Şunu özellikle söyleyeyim. Trabzon ile ilgili İstanbul merkezli yorumlara baktığımızda maalesef geriye dönük çok olumlu bir izlenim verilmiyor. Evet bir takım sıkıntılar oldu. Onlarla ilgili geriye bıraktığımızda taraftarın ve toplumun çıkardığı ders var. Gerçekten Trabzon son 1 yılda oyuna gelmeden taraftarıyla bütünleşip çok güzel yolda gidiyor. Daha en ufak bir maçımızda, sahaya yabancı madde atıldığına şahit değilim. Çok güzel maçlar oynandı ve keyifle takip ettiğimiz bir Trabzonspor izliyoruz. Ben inanıyorum ki taraftarımız hiç bir oyuna gelmeden, bunu devam ettirirse Allah’ın izniyle çok güzel bir finalle taçlanacağına inanıyorum” dedi.