Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik konuşma yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu; İstiklal Marşının vatan ve bayrak sevgisini, Türk Milletinin onurlu mücadelesini ve bağımsızlık sevdasını vurgulayan destansı bir eser olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı’nın aynı zamanda tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğinde olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu; “Topyekûn vatan mücadelesinin verildiği bir dönemde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla zorluklara karşı dayanma gücümüzü artırmış, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmiş, güçlü bir motivasyon kaynağı olmuştur.” dedi

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’un anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verip tebrik etti.

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Ustaoğlu, eserleri ve fotoğrafları yakından inceledi.