Yeşilay haftası nedeniyle açıklama yayınlayan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu açıklamalarında şu ifadelerine yer verdi;

"Bilim ve teknolojinin ileri noktalara ulaşarak hayatlarımızı kolaylaştırdığı çağımızda, tüm gelişmelere ve imkânlara rağmen insanlığı tehdit etmeye devam eden bağımlılık konusunda kararlı mücadelesini sürdüren Yeşilay’ımızın 101. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz.

Hepimizin sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığına yönelik çalışmalarıyla tanıdığı Yeşilay, son yıllarda Türkiye’de ve dünyada hızla artan teknoloji ve kumar bağımlılığı gibi sorunlara karşı da bireyleri, aileleri ve toplumu bilinçlendiren başarılı faaliyetleriyle, her türlü takdiri hak etmektedir.

Sağlıklı insanlardan oluşan sağlıklı bir nesil meydana getirebilmek, devletimizin öncelikli hedeflerindendir. Bu amaçla, ülkemizin yarınlarını, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini tehdit eden, psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açan bağımlılıkla etkin şekilde mücadele etmek, tüm toplumun, dolayısıyla her birimizin görev ve sorumluluğudur.

Bu duygularla, kurulduğu günden bugüne, toplumumuzda bağımlılık konusunda hassasiyet oluşturma gayretiyle çalışan Yeşilay’ımızın 101. kuruluş yıl dönümünü ve bu mücadeleye gönül verenlerin 1-7 Mart Yeşilay Haftası’nı kutluyor, hayatını kaybeden tüm Yeşilay mensuplarını rahmetle anıyorum."