Trabzon Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi’nce 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri Kapsamında ‘Vatan Sana Kanım Feda’ sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Trabzon Vali’si Yücel Yavuz, Trabzon Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Garnizon komutanı Albay Okçin Akşit, ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in katılımları ile Trabzon Meydan Parkı’nda kan verme etkinliği gerçekleştirildi. 

BARAN “BİR GÜNDE 1500 ÜNİTE KAN”

    Gerçekleşen etkinlikte ilk olarak konuşan Doğu Karadeniz Kan Merkezi Bölge Müdürü Dila Baran “30 ekim tarihinde İstanbul Şube Başkanlığı tarafından başlatılan bir kampanya. Sloganımız “Vatan Sana Kanım Feda” Amaç şehitlerimizi unutmamak, unutturmamak. Ve onların anısını sürekli taze tutmak amacıyla kan bağış kampanyası olarak başlatıldı. İstanbul’da 9 noktada halkımızın hain darbe girişimcilere direndiği noktalarda kan bağışı aldık. Bir günde 1500 ünite kan alabildik İstanbul’dan. Umuyoruz ki Trabzon’da da sayın valimizin himayesinde protokolün değerli üyelerinin de desteğiyle güzel sayılar yakalamak istiyoruz. Amacımız bu sloganla birlikte bu projeyi yıla yaymak ve şehitlerimizin anısını taze tutmak. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 



YAVUZ “KIZILAY’I ZİYARET EDELİM”
 
  Vali Yücel Yavuz ise; “ Kızılay kamu yararına çalışan en önemli kurumlarımızdan bir tanesi. Bu manada özellikle kan temini ve yaptığı hayırlı, fonksiyonel hizmetler her zaman takdire şayan. Türk Kızılay’ı olarak Kızılay kan konusuyla ilgili birim olarak Türkiye genelinde çok güzel bir kampanya başlattılar.

    Özellikle 15 Temmuz’da yaşanılan darbe girişimi ve buradaki her şeye rağmen canlarını feda eden sivil şehitlerimizin de ve o manada aynı şekilde gazilerimizin de manevi ruhlarına hem de isimlerine ithafen düzenlenen bir kampanya “vatan sana kanım feda” şeklinde. Türk Kızılay’ı olarak başta sayın genel başkan ve o konuda yetkili ve görevli olan bütün olaya dahil olan herkese teşekkür ederek bu kampanyayı desteklemek anlamında Trabzon’da da böyle güzel bir etkinlik yaptı arkadaşlarımız.


    
   Zaten 21-25 Kasım arası bu kampanya ama bu günlerle ksııtlı kalmayacağız. Biz talimatımızı da verdik. Kurumlar bazında, yarın Öğretmen günü. Öğretmenlerimizin Kızılay kan bağışıyla ilgili güzel bir kampanyaya dahilleri olacak. Trabzon’daki öğretmenlerimiz “vatan sana kanım feda” kampanyasına destek olacak, anlamlıdır. 
  Arkadaşlarımız bu kampanyayı il genelinde sürdürecekler. Bugün de temsili olarak Kızılay’ı ziyaret edelim dedik. Kamuoyu anlamında da Trabzon’da muazzam bir duyarlılık var” dedi.

Öte yandan Trabzon Vali’si beraberindeki heyet ‘Vatan Sana Kanım Feda’ etkinliği çervesinde kan bağışında bulundu.