Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden dikkat çeken uygulama... Trabzon'da yüzde 40'lara varan emniyet kemeri takmama durumunu arttırmak için Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istenen Emniyet Kemeri Similasyon aracı Trabzon'da Atatürk Alanı'nı konuşlandırıldı.
Araç konuşlandırıldığı ilk gün vatandaşlardan büyük ilgi görürken, sırasıyla similasyon aracına binen vatandaşlar ilginç deneyimler yaşadı.
Trafik kazasında emniyet kemeri takılmadığı takdirde neler yaşandığının gösterildiği similasyonda, araç alt kasnağına monte edilen çelik kalas yardımı ile önce sağ ve sola yatırıldıktan sonra ters döndürülüyor. Emniyet kemeri takan vatandaşlar, araç sağ ve sola yatırıldığında ve ters çevrildiğinde koltuklarında sabit dururken, kemer takmayanlar ise arac sağa ve sola yatırıldığında camlara yapışıyor, ardından da ters çevrildiğinde direk aracın tavanına düştü.
Özellikle kemer takmayan vatandaşların komik görüntüler oluşturduğu ilk günde Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ta similasyon aracını yerinde inceledi.
Vali Kızılcık ile Yavaş, similasyon aracını yerinde incelerken yetkililerden de araçla ilgili bilgi aldı.
Kızılcık ve Yavaş, ardından ise bölgeden ayrılarak Ortahisar mevkiine kadar yürüyerek gitti. Vali Kızılcık ve Yavaş, yol boyunca vatandaşlar merhabalaşarak kısa sohbetler gerçekleştirdi.