Tütün konusunun ülkemizin önemli problemlerinden olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, tütünle mücadele konusunda yapılan çalışmalara destek verdiklerini ifade etti.
Son yıllarda tütün nedeniyle oluşan sağlık sorunları için hükümetimiz tarafından önemli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Kızılcık, “Tütünle mücadele konusunda ilimiz ve ülkemizde hükümetimiz tarafından önemli bir mücadele verilmektedir. Bu bağlamda sizlerinde yaptıkları çalışmaları çok olumlu karşılıyorum. Artık vatandaşlarımız tütün nedeniyle sağlık problemleri yaşayarak hayatını kaybetmesini istemiyoruz. Gereken bütün desteği dün olduğu gibi bugünde vermeye hazırız” dedi.
Her yıl tütün nedeniyle hayatını kaybeden 120 bin kişi olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü ise “Tütün ülkemiz hatta dünya insanları için önemli bir sağlık sorunu. Artık gençliğimizi, gelecek nesillerimizi bu hastalıklara kurban etmek istemiyoruz. Türkiye’de her yıl sigaradan 120 bin kişi ölüyor. Trafik kazasında ise 3-5 bin kişi ölüyor. Tütün konusu bu yüzden her şeyden önemli. Tütün Kontrol Komitesi olarak çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız ülkemizi tütüne bağlı hastalık ve ölümlerden korumak” diye konuştu.