Bu denetimde  Vali temizlik,  maske ve mesafe kurallarına uyma konuları üzerinde durarak  hem alışveriş yapan  vatandaşları ve hemde pazar esnafını bilgilendirdi.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit GÜLBAY yaptığı açıklamada; Covid19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izalasyonu temin,  mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı  alınarak uygulamaya geçilmiştir. Bu kapsamda Trabzon Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli kontrol görevlileri ile tüm gıda işletmelerine  yönelik covid19 tedbirleri kapsamında yoğun denetimler gerçekleştirdik ve  denetimlerimiz hız kesmeden devam edecektir dedi  

Gülbay içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir dedi.
Bu çerçevede İçişleri Bakanlığınca çıkarılan genelgelerle, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi doğrultusunda denetimler yapılmaktadır. Gelinen aşamada, son günlerdeki vaka sayıları da göz önünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır dedi.

Gülbay İl genelinde pazar yerleri,  lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi vb. gıda işletmelerine yönelik yoğun Covid 19  denetimleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gübay bu denetimlerde temizlik, hijyen gereklilikleri, maske ve mesafe kurallarına uyma konuları üzerinde durulduğunu söyledi. Salgının önlenmesi ve normal hayata dönüş için tüm kurallara titizlikle uymanın gerekli olduğunu vurguladı.