61SAAT HABER SERVİSİ - 61saat.com ekibi olarak bugün Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ettik. 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan, Yayın Danışmanı Ali Savaş, Haber Müdürü Serkan Kılınç ve Spor Müdürü Hasan Tüncel’in yer aldığı ziyarette, Trabzon ve ülke gündemiyle ilgili son gelişmeler konuşuldu. 
Samimi bir sohbet havasında geçen ziyarette Vali Ustaoğlu, Trabzon’un turizmde yakaladığı ivmeye özellikle vurgu yaptı. 
Uzungöl örneğini veren Vali Ustaoğlu, Ocak ayından Aralık ayının başına kadar Sümela Manastırı ile birlikte, Trabzon’un en önemli destinasyonuna toplamda 700 binin üzerinde araç giriş yaptığına dikkat çekti. 
Vali Ustaoğlu, “Trabzon’da turizm giderek ivme kazanan bir yapıya sahip. Bizim de bunu devam ettirmek ve arttırmak için daha çok çalışmalar yapmamız lazım. Bu yıl Aralık ayının başına kadar Trabzon’da Uzungöl’e  Trafik Denetleme Sisteminden resmi rakamlara göre 700 binin üzerinde araç girişi oldu” dedi. 
Trabzon’da gelen turistlerin diğer illere göre farkını da ortaya koyan Vali Ustaoğlu, burada turistlerin sadece otellerde konaklamadığına ilde çeşitli noktaları gezerek vakit geçirdiklerine de dikkat çekerken, “Akyazı’da ki atmosfere bayıldım” ifadelerini kullandı. 
Bu durumun ise bölge için kazanç olduğuna dikkat çeken Vali Ustaoğlu, turizm için Trabzon’da herkesin bir farkındalık ortaya koyabileceğine dikkat çekti. 
Ziyarette Trabzonspor’un 2 – 1 kazandığı Fenerbahçe maçı da gündeme gelirken  tribünde maçı izleyen Vali Ustaoğlu, seyirci atmosferinde etkilendiğini ifade etti. 
Trabzon’a  göreve başladıktan sonra ilk maçı olan ve bordo-mavilileri ilk defa canlı izlediğine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, özellikle Yusuf ve Abdulkadir’in gelecek adına hem Trabzonspor hem de Türk futbolu için çok şeyler ifade ettiğini kaydetti. 
Ziyarette 61saat.com İmtiyaz Sahibi Esaspehlivan ise sitemiz hakkında Vali Ustaoğlu’nu bilgilendirdi.