Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru kar nedeniyle tatile giren okulların bir gün daha tatil edilmesi gerektiğini açıkladı.
Tabzon Valisi’ne seslenen Kenan Kuru “Sayın Valimize; İlimizde davam etmiş yoğun kar yağışı sonucu okullarda öğrencilerin ve kamu kurumlarında engelliler için, 9-11.02.2020 tarihleri arasında tatil yapılması, olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için önemli olmuştur. Memnunlukla karşılanmıştır. 
Ancak, olumsuz hava şartları ve buzlanmadan kaynaklanabilecek çok daha zor şartlar ortadadır. Bu nedenle, 12.02 2020 tarihinden itibaren yağan karin sonrası da oluşturduğu buzlanma ve hava şartlarındaki olumsuzlukların devam etmekte olduğu görülmektedir. Metroloji verilerin dikkate alınarak okulun alanında ve okulun etrafındaki buzlanmalar gibi Öğrencilerin olumsuzluklar yaşamalarına yol vermemek gerekmektedir. 12.02.2020 tarihinden itibaren tedbir için öğrencilere ve Kamu kuruluşlarındaki engellilerin olumsuzluklarına karşı tatilin devam etmesinin gerekliliği görülmektedir.
Vatandaşın hizmetinde ve eğitimin hizmetindeki sorumluluğuyla Kamu Çalışanlarının temsili ile TÜRKAV olarak basının aracılığıyla bilgilerine, hassasiyetine sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.