61SAAT HABER SERVİSİ - Samet Emirzeoğlu

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin kuzeyinde icra ettiği Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermek amacıyla Trabzon’da ‘Mehmetçikle el ele’ programı gerçekleştirildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, program sonrasında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nu ziyaret etti. Makam aracını tercih etmeyen Ustaoğlu, sokakta vatandaşla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Halk Eğitim Merkezi’ne giderken yolda ilkokul öğrencilerini gören Vali Ustaoğlu, minik öğrencilerle hem sohbet etti hem de toplu fotoğraf çekildi.

13 ENGELLİ GENÇ ÇALIŞIYOR

Halk Eğitim Merkezi atölyesinde 61saat’e açıklamalarda bulunan Ustaoğlu, “Burada dezavantajlı kesim dediğimiz 13 tane engelli gencimizin çalışıyor ve başlarında usta öğreticilerimiz bulunuyor. Burada çok güzel ayakkabılar üretiyorlar. Üretime, istihdama, ülke ekonomisine ve şehrimizin ekonomisine katkı sağlıyorlar. Aynı zamanda bunlar ailelerini de geçindiriyorlar. Diğer yandan bizim kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarımızın da yeni kuşaklara aktarılması adına bizim burada dokuma atölyemiz de Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüz bünyesinde burada faaliyetini sürdürüyor” dedi.

CİDDİ KATKI SAĞLIYORLAR

Trabzon hasırı ile ilgili de konuşan Ustaoğlu, “Trabzon, Trabzon hasırı ile meşhurdur. Trabzon altınıyla, gümüşüyle, işlemeciliğiyle meşhur. Yüzyıllardır bu coğrafyada bununla geçimini temin eden yüzlerce ailemiz evlerini adeta atölyelere dönüştürerek bu sanatı burada canlı tutmaya çalışıyorlar. Yine bu atölyemizde bizim altın ve gümüş işlemeciliği yapılıyor, bir yandan eğitimleri veriliyor. Burada eğitimini alan bayanlarımız kendi evlerinde gerek sipariş üzerine gerekse kendi yapacağı çalışmalarla hem ev ekonomisine hem de ilimiz ekonomisine ciddi katkı sağlıyorlar. En önemlisi de Trabzon’umuzun en önemli değeri olan bu sanatı ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bugün burada arkadaşlarımızı hem ziyaret ederek burada özellikle engelli çocuklarımızın yapmış olduğu bu faaliyeti yerinde görmek istedik” ifadelerini kullandı.

AYAKKABILARI HALK EĞİTİM’DEN

Mevcut giymiş olduğu ayakkabılarını da Halk Eğitim Merkezi’nden aldığını belirten Trabzon Valisi Ustaoğlu, “Ben de arkadaşlar bahsedince sipariş verdim. Şu anda ayağımda giydiğim ayakkabılar byu yavrularımızın bize ürettiği ayakkabı. Gerçekten bugün piyasada inanın 4-5 katı fiyatı üzerinde satılan bir ayakkabı. Çok uygun fiyatlarla herkesin giyebileceği çok güzel ayakkabıların üretimini bu gençlerimiz yapıyorlar. Burada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.