Trabzon Valisi Yücel Yavuz yarın kutlanacak 24 Kasım Öğretmen Günü öncesi anlamlı bir mesaj yayımladı.

Vali Yavuz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bugün, Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul edişinin 89. yıl dönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 36. yıl dönümünü hep birlikte kutlamaktayız.

Eğitim ve öğretim çağın gereklerine uygun olarak sürekli tekâmül eden, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir. Bu sürece hayat ve yön veren, insanlık tarihinin en önemli, kadim ve ölümsüz mesleğini ifa eden öğretmenler ise, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan, onlara rehberlik eden ve topluma hiçbir zaman arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden, karşısına çıkan tüm zorluklara rağmen yolundan sapmadan ilerleyen gönül erleridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.’ ifadesi gereğince, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi eliyle, ilim ve irfan ışığının aydınlığında donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yerine getirmektedirler.

Bilgi temelli amansız bir güç yarışının yaşandığı günümüz dünyasında, bu yarışın galibi hiç şüphesiz ki iyi eğitilerek donatılmış insan gücüne ehemmiyet veren milletler olacaktır.

Ülkemizin teminatı olan genç nesillerimizi üstün gayretlerle yetiştiren, hayatın her konumunda ve anında toplumun bir adım önünde olan, hep daha iyiyi hedefleyen değerli öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz çok daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin verdiği eğitimle, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, demokratik değerlere bağlı bireyler yetişeceğine, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına ve gelecek nesillerimizin yarınlara daha güvenle bakabileceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”