Yolda çocukları gördüğünde makam aracından inen Vali Kızılcık, onlarla yakından ilgileniyor. Vali Kızılcık'ın bu duyarlılığını bilen çocuklar da 'Vali' amcalarını görünce seviniyor. İlkokuldan lise çağına kadar çocuklara kitap ve kırtasiye malzemesi hediye eden Vali Kızılcık, okula henüz başlamayan çocuklara da oyuncak veriyor.

Geleceğin teminatı olan gençlerin eğitiminin son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Kızılcık, "Bizim en önemli avantajımız genç nüfusumuz. Ülkemizin dünya ile yarışması, 2023 hedeflerine ulaşmamız için yavrularımızın kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Gençlerimizin tatil döneminde eğlenirken, kitap okumaları da gerekiyor. Bu konuda yavrularımızın ebeveynlerine de önemli görevler düşüyor." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan il spor merkezlerinden de tatilde gençlerin faydalanabileceğini kaydeden Vali Kızılcık, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 22 branşda açılan spor merkezleri yaz tatilinde olan yavrularımızın spor yapmaları adına fevkalade önemli. Yavrularımız buralarda hem eğlenecek, hem de spor yapacaklar. Spor yapan yavrularımız bu sayede sağlıklı birer birey olarak, yeteneklerini geliştirmiş olacak. Gençlerimiz bu merkezlere başvursunlar." şeklinde konuştu.