Yavuz, mesajında, şehitliğin vatan, millet, bayrak, namus ve bütün mukaddesat için can vermenin adı olduğunu belirterek, "Türk milleti kutsal saydığı değerler uğrunda can vermeyi görev bilmiş, tarih boyunca gerektiği her zaman bu değerler için canını seve seve vermekten, söz konusu vatan olduğunda kanını tereddüt etmeden akıtmaktan çekinmemiştir. Bu nedenle üzerinde yaşadığımız toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes topraklardır." ifadelerini kullandı.

Bunun en bariz örneklerinden birinin de 250 bin askerin şehadet mertebesine eriştiği Çanakkale Destanı olduğuna dikkati çeken Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:

"Kutlu vatan topraklarımız üzerindeki hesaplarını hayata geçirmek üzere cihanın dört bir köşesinden akın ederek yurdumuzu işgale, milletimizi yok etmeye kalkışan tarihin en güçlü düşman ittifakına bu toprakların sahipsiz olmadığını göstererek, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atılmasına vesile olan Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla tarihin akışına ve aziz milletimizin kaderine tesir eden çok önemli bir başarıdır. Milli mücadelemizin adeta bir ön sözü ve başlangıcı, necip milletimizin tarih boyunca kazandığı sayısız kahramanlık destanlarının en parlak olanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, bir varoluş mücadelesi olarak sonraki nesillere yol göstermektedir. Çanakkale Zaferi ile milletimiz, kendisini tarihten silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirtmiştir."