Kabulde bir konuşma yapan Vali Kızılcık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Türkiye, Azerbaycan ilişkisini bir millet iki devlet olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde ve Trabzon'umuzda Azerbaycan'dan gelen birçok öğrencimiz buradaki okullarda eğitimlerine devam etmektedir. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bine yakın yabancı ülkelerden gelen öğrencimiz var. Ancak Azerbaycan'dan gelen öğrencilerimiz bizleri için çok önemli. Azerbaycan'dan eğitim için gelen yavrularımız bizim yavrularımızdır. Bunların burada en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmeleri, geleceğe hazırlanmaları ve tekrar ülkelerine dönerek oraya hizmet etmeleri bizimde arzumuzdur. Burada hem eğitim öğretim görmeleri hem de ülkemizin sosyo-kültürel hayatına katılmaları ve kültür alışverişinde iki ülkenin birbirini daha iyi tanımasında hizmetleri olacaktır. Bu çerçevede onları birer gönül elçisi olarak değerlendiriyoruz. İki devletin gelişmesinde çok daha etkili rol oynayacaklar" dedi.

Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ise bölgenin doğal güzelliğine hayran kaldığını belirterek "Eğitimden sorumlu olduğum için buraya gelmeden eğitim bakanımıza da bilgi verdim. Bakanımız da sizlere selamlarını iletti ve sizi en yakın zamanda Azerbaycan'da ağırlamak istediğini belirtti. Karadeniz bölgesi ve Trabzon her tabiatıyla ve her şeyi ile çok güzel. Bize çok yakınsınız. Azerbaycan halkının buraya özel bir sevgisi var. KTÜ'de çok sayıda öğrencimiz var. Öğrenci projesi çerçevesinde buralara gelerek eğitim alan birçok öğrencimiz Azerbaycan'da çok iyi yerlerdedir. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Trabzon'a geliş amacının burada okuyan öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek olduğunu belirten Nesibova, "KTÜ'de eğitim gören öğrencilerimizi ziyaret ederek, onların sorunlarını dinlemek, çözümlerine yardımcı olmak istiyoruz. Öğrencilerimizle birlikte orada ders veren öğretmenlerimiz de vardır. Onlarla da görüşmek istiyoruz. Onlar sizin evlatlarınızdır, sizin çocuklarınızdır. Hayat boyu Trabzon'u ve KTÜ'yü gururla temsil edecekler" şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık ziyaretin anısına Nesibova'ya plaket takdim ederken, Nesibova da Kızılcık'a ülkesinden getirdiği işlemeli halı hediye etti.