“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini tutuşturduğu 19 Mayıs 1919, esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletimizin yeniden ayağa kalktığı ve Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur.

‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz.’ diyerek gençlere olan güvenini ve inancını ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yüz yıl önce milletimizin istikbalini ve istiklalini gençlerimize emanet etmiştir.

Mazimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğe emin adımlarla yürürken en büyük güvencemiz gençlerimizdir. Gençlerimizin, bu aziz vatanın, ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun derin idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize samimiyetle sahip çıkarak ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacaklarına; bu büyük mesuliyetin şuuruyla daha çok çalışacaklarına, ülkemize ve milletimize yararlı fertler olacaklarına, yeniden şekillenen dünyada, al bayrağımızı en yüksekte dalgalandıracaklarına gönülden inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm Trabzonlu hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.