61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun, AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etmesi olay oldu.. Bu ziyareti sosyal medya hesabından isim vermeden eleştiren Trabzon Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, “Yeni seçilen bir belediye bakanı mı seçildiği ilin valisini ilk önce ziyaret eder, yoksa ilin valisi mi yeni seçilen belediye başkanını ziyaret eder?” diye sordu. 

61saat'in haberine göre;
Paylaşıma MHP Ortahisar Belediye Meclisi eski üyesi İsmail İnan ise, “Bir yerden başlamak lazım. Zira o da bir vali hem de kıdemli” diye yorum yaptı. 
Bunun üzerine Kamber, “Vali değil artık eski vali” şeklinde yanıt verdi. 

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’da, “Senin zamanında partili Cumhurbaşkanı yoktu. Protorol kurlaları değişmiş olabilir” ifadelerini kullandı. 

Kamber, son olarak paylaşımının yorum bölümüne Ustaoğlu’nun, Zorluoğlu’na ziyaretini içeren bir gazete kupürünü paylaşarak “Yanlışa yanlış demezsek doğruyu unutur” ifadelerini kullandı. 

Ancak yapılan araştırmada Zorluoğlu’nun seçimi kazandığı kesinlikleştikten sonra ilk ziyaretini Trabzon Valisi Ustaoğlu’nu yaptığı ortaya çıktı. Trabzon Valiliğinin Sosyal Medya hesaplarına bakıldığında 2 Nisan’da Zorluoğlu’nun Trabzon Valilik ziyaretinin fotoğrafları paylaşılıp kendisi de etiketleyerek  “Son yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Zorluoğlu, Valimiz İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti” ifadeleri kullanıldı.

Burada Valiliğinin “Başkan Zorluoğlu” şeklinde yazmasının nedeni ise Zorluoğlu’nun sosyal medya hesabının uzantısı bu şekilde olmasından kaynaklandığı ifade edildi. 

Ustaoğlu ise Zorluoğlu’nun ziyaretinden 3 gün sonra yani 5 Nisan’da iade ziyareti gerçekleştirdi. Bu ziyarettin fotoğrafı da Trabzon Valiliğinin sosyal medya hesabından, yine Zorluoğlu’nun resmi hesabı etiketleyerek, “Valimiz İsmail Ustaoğlu, Mahalli İdareler Seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen “Başkan Zorluoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu” ifadeleri kullanıldı.