Varlıbaş AVM yönetim ve mağaza çalışanlarına Trabzon Belediyesi itfaiye Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen eğitimde yangınlara karşı gerekli tedbirlerin alınması, araç, gereç, malzeme temini, tatbikatların eksiksiz uygulanması, takip edilmesi, çıkabilecek olası yangınların istenmeyen can ve mal kayıplarına yol açmaması, personelin yangın konusunda bilinçlendirilmesi ve yangın cihazlarının nasıl kullanılması gerektiği konularında bilgiler verildi.

Son dönemlerde AVM’lerde yaşanan yangın haberleri ile konunun hassasiyetine dikkat çeken Varlıbaş AVM Genel Müdürü Adnan Gördüm, “Belediye ile bu gibi güvenlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Herhangi bir kazaya mahal vermemek adına son derece titiz olarak çalışmaktayız. Geçici yakalama yetkisi ve Etkili iletişim konularında Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile ortak eğitim çalışması sürdürmekteyiz” dedi.

Verilen eğitim sonrasında AVM bahçesinde tatbikat düzenlendi. Tatbikata katılan personel, yangın söndürme tüpleri ile alevleri başarıyla söndürdü. Eğitime ve yangın tatbikatına çok sayıda mağaza yöneticisi ve personeli katıldı. Çalışanlar, yangınla mücadele eğitiminin verimli geçtiğini belirttiler.