Toplantıya Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akar’ın yanısıra; Trabzon ve Rize olmak üzere çevre illerden de çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın basın mensuplarına hoş geldiniz demesinin ardından söz alan Eski Bakan Yazıcı şu ifadelere yer verdi. 

Bu seçim, cidden önemli bir seçim

Siyasi literatürde en çok kullanılan sözcüklerden bir tanesi ‘’önemli bir seçim.’’ ifadesidir. Ama bu seçim cidden önemli bir seçim, bu seçimi önemli kılan, önceki seçimlere kıyasla önemli faktörler var. Bu sebeple 24 haziran pazar günü gerçekleşecek seçimleri tüm dünya takip ediyor. Sizin meslek alanınız hepiniz görüyor izliyorsunuz, dünyaya şekil vermek isteyen etkin güçler mensup oldukları devletler vb… uluslararası etkinlik içerisinde olan kurum ve kuruluşlar oldukça yakından takip ediyorlar. Neden bu seçimler bu kadar önemli, bir defa siyasi tarihimizde ilk defa iki seçim bi arada aynı gün yapılıyor. 150 yıldır Türkiye’de bi hükümet modeli sistemi tartışması yaşanıyor. kimi zaman bu sistemle alakalı yapay düzenlemeler gerçekleştirildi ama tartışmalar hiçbir zaman bitmedi. bu tartışmaların yoğunluk kazanmasına bağlı olarak geçen yıl anayasada toplu bir değişiklik yaptık. Milletimizin onay vermesiyle, formel değişim tamamlandı. 

İttifak hukukunu getirdik

Bu seçimleri önemli kılan bir başka husus, bizim siyaset pratiğimizde partilerin ittifak yaptığı zamanlar oldu. Bunun en bilineni 91 yılında yapılan seçimlerdir. Ama ittifakın hukuki bir düzenlemesi yoktu, bir nevi kayıt dışı yada hulle tarzı ittifaklar gerçekleştirildi. Bir partili bir başka partinin listesinden aday gösteriliyorsa o kişinin parti ile hukuki ilişkisinin kesilmesi şartı vardı. Görünürde istifa ediyor ve seçimden sonra seçilmesi ihtimalinde esas partisine dönüyordu. Böyle karmaşık bir düzenleme vardı, bunları da tasfiye ettik ittifak hukukunu getirdik.

Türkiye’yi preslemek istiyorlar

Tabi bir de dış anlamda olup bitenler var. Türkiye’nin preslenmesine yönelik faaliyetler ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve onun temsilcisi konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bizim genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sergilediği bir duruş var. Bugüne kadar 2002’den bu yana, AK Parti hep halk nezdinde desteğini artırarak gelmiştir. Bütün bunları değerlendirdiğinizde bu seçimler önemlidir. 

Biz ne yapıyoruz? 16 yıllık uygulamamız, Türkiye’ye sağladığımız kazanımlar bizim referansımızdır. Bunları anlatıyoruz… Bizim Türkiye’yi yönetirken en büyük eksikliğimiz bana göre yaptıklarımızı tanıtma, anlatma konusunda zaman bulamamaktan kaynaklanan eksikliğimiz… Siz de belki çoğunuz unutmuştur, arkadaş cebinizdeki parayı çıkartır mısınız? O paranın üzerinde 2004 yılına kadar 6 tane sıfır vardı. Siyaset risk alma işidir, cesaret işidir. Siyaset güçlü durmayı duruşu gerektirir. Biz de süreçleri planladık ve icra ettik. 

Kimliksiz bir siyasi oluşum değiliz

Siyasette hiçbir alan boşluğu bırakmadık. Bir kimliğimiz var, kimliksiz bir siyasi oluşum değiliz. Kimliksiz olursanız rüzgara göre sağa sola savurulursunuz.Bizim kimliğimiz muhafazakar demokratlıktır. Dolayısıyla bu kimliğimiz konusunda özen göstermek koşuluyla, durduğumuz yer milletin olduğu yerdir. Millet merkezde, AK Parti ortada. Hedef kitlemiz 81 milyonun tamamı. 

Hayalci değiliz ama hayallerimiz var

Bize oy vermeyenler var… Olsun, biz hep doğru şeyler yaptık. Ha bize destek vermiyorlar, bu doğrulara rağmen bize destek vermeyen varsa demek ki bizim bunları anlatma konusunda bazı eksiklerimiz var. Madem doğru işler yapıyoruz, millete faydalı işler yapıyoruz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bireyin nerede olursa olsun hayat standartını yükseltmek, ekonomik refahını arttırmak görevimizdir. 

Biz hep doğru şeyler yaptık ama her şeyi hallettik iddiasında değiliz. Hani klasik iktisatçılar söyler, ihtiyaçlar sonsuz, kaynaklar sınırlı. Biz sınırlı kaynakları arttırmışız, bir taraftan da öncelikleri belirleyerek bir plan yapmışız. Bunu yaparken de Türkiye’nin doğusu batısı değil, tüm Türkiye’yi kapsayarak bunu yapmışız. Bu kazanımların arkasında milletimizin gösterdiği istikrar var.

Bu sistemle hedefimiz, güçlü meclis ve güçlü yasama ile daha büyük güçlü Türkiye’ye ulaşmaktır. Hayalci değiliz ama hayallerimiz var, Cumhuriyet bu ülkenin en büyük kazanımlarından biri. 2023 için bu yüzden hedeflerimiz var. Biz birlikte Türkiye’yiz, başka bir Türkiye yok" ifadelerini kullandı.