Edinilen ilk bilgilere göre, Giresun'un Alucra ilçesinde dün yapılan yol denetiminde  PKK terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 3 örgüt üyesi yakalanarak Şebinkarahisar Cezaevine gönderidi. 1'i kadın 3 teröristin sorgusu sonrası  bir grup teröristin Karadeniz'e sızmaya çalıştığı öğrenildi. Teröristlerin ifadeleri üzerine gece 23.50'de başlayan eş zamanlı operasyonlara Trabzon Jandarma Komutanlığı'nında katıldığı ifade edildi. Gümüşhane - Giresun - Trabzon üçgeni içinde dağlardan şehirlere sızmaya çalışan teröristlerin sağ olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Giresun - Gümüşhane sınırlarında bir grup teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenilirken Trabzon üzerinden gelebilecek teröristlere karşı önlemler alındığı açıklandı.

Gece yapılan operasyonda 1 terörist sağ olarak ele geçilirken sorgulanmasının sürdüğü ve diğer teröristlerin yer tespitinin yapıldığı kaydedildi. 

Gümüşhane Valiliği'nin Basın Açıklaması ise şu şekilde:

İlimiz Kürtün İlçesi kırsal alanında, 01 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 22.35’te bölücü terör örgütü mensubu 3 kişilik bir grup ile güvenlik kuvvetlerimiz arasında sıcak temas sağlanmıştır.

Gece karanlığı ve sarp arazi yapısından yararlanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır