Trabzon basını bugün acı bir haber daha aldı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Suavi Kaptan hayatını kaybetti. Trabzon ve Türk basınına büyük emekleri dokunan ve bu camianın yaşayan duayen isimlerinden biri olan Suavi Kaptan’ın vefatı Trabzon basınında derin üzüntüye neden oldu.
1946 yılında kurulan Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin 1970 yılında dernek masasında çıkan yangın sonucunda bütün evraklarının yanmasıyla bir dönem kapalı kalınca Kaptan ve arkadaşları tarafından yeniden kuruldu. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyesi olan ve bir dönem de başkanlık yapan Kaptan’a 2008 yılında dönemin TGC Başkanı Ergun Ata tarafından Onursal Başkanlık unvanı verilmişti. 

KAPTAN'IN ARDINDAN YAYINLANAN MESAJLAR: 
Ali Savaş: 
Suavi Kaptan Trabzon medyasının duayenidir, yüreğidir. Ben onla uzun süreli çalışmadım. Karadeniz Gazetesinde kısa süreli birlikte olduk. Deneyimlerinden faydalandım. Cemiyetin yeni dönem halini o oluşturdu. Trabzon'da Gazetecilerin ilk konut kooperatifini ve benim gazetecilik aşkımı ruhumu ve yüreğimde ki hevese hep saygı duydu. Engel olmadı bilakis destekledi. Allah rahmet eylesin

Osman Şişko: 
Türk ve Trabzon basınının önemli ismi meslek büyüğümüz abimiz Suavi Kaptan'ı kaybettik Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır ihsan etsin.


Suavi KAPTAN kimdir?

MESLEĞE 1967 YILINDA SAMSUN'DA MAHALLİ GAZETEDE SPOR YAZILARI YAZARAK BAŞLAYAN SUAVİ KAPTAN DAHA SONRA YİNE SAMSUN’DA MATBAA AÇAN YENİ İSTANBUL GAZETESİNDE SPOR MUHABİRİ OLARAK GÖREV YAPTI.

DAHA SONRA 1972 DEN İTİBAREN TRABZON'DA GÜNAYDIN GAZETESİ TRABZON MUHABİRİ, HÜRRİYET HABER AJANSI TRABZON BÜRO ŞEFİ VE 1979 DAN İTİBARENDE ANADOLU AJANSI TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİNDE BULUNDU.

SUAVİ KAPTAN'IN 1987 YE KADAR SÜREN TRABZON'DA Kİ YAŞANTISINDA, İDMANGÜCÜ VE İDMANOCAĞI GİBİ KULÜPLERİMİZDE GÖREV YAPTI.

KAPTAN AYRICA , TRABZONSPOR YÖNETİM KURULUNDA BİR DÖNEM GÖREV YAPTIĞI GİBİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU TRABZON ŞUBESİNİN DE BİR DÖNEM GENEL SEKRETERLİĞİNİ YAPTI.

SUAVİ KAPTAN TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİNİN KURUCULARINDAN OLUP UZUN SÜRE GENEL SEKRETERLİĞİNİ VE BİR DÖNEM BAŞKANLIĞINIDA YAPMIŞ OLUP HALENDE ONURSAL BAŞKANIDIR..

TRABZONDA YAŞADIĞI DÖNEMLER TSYD 'NİN BÖLGE TEMSİLCİLİĞİNİDE YAPAN SUAVİ KAPTAN,  1987 YILINDA İSTANBUL'DA YAYINLANMAKTA OLAN GÜNEŞ GAZETESİNİN ÖNCE YURT HABERLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜ, 1990 YILINDA DA GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİNE GETİRİLDİ.

GAZETENİN  KAPANMASI ÜZERİNE 1991 DE TRABZON'A DÖNEREK TRABZONSPOR'UN

İLK GENEL MÜDÜRÜ OLARAK KISA BİR SÜRE GÖREV YAPAN KAPTAN,  DAHA SONRA

ANKARA'DA SPOR BAKANI BASIN MÜŞAVİRLİĞİ GÖREVİNDE BULUNDU.

BU GÖREVİNDEN AYRILDIKTAN SONRA 1992 DE ANADOLU AJANSI İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE HABER MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV ALAN KAPTAN 1993-2000 YILLARI

ARASINDA DA ANADOLU AJANSI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNDE BULUNDU.

SUAVİ KAPTAN BU ARADA TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ DENETLEME KURULU ÜYELİĞİ VE ATLAMA VE YÜZME FEDERASYONU ASBAŞKANLIĞI GÖREVLERİNDE DE BULUNDU.