28. Vergi haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Vali Yavuz" Devletlerin temel finansman kaynağı olan vergi, etkin, adil ve sağlıklı bir şekilde toplandığı takdirde, ülkelerin büyümesine ve gelişmesine doğrudan etki etmektedir. Günümüzde dünyanın gelişmiş ve refah seviyesi yüksek ülkelerini incelediğimizde, vatandaşların gerçek anlamda vergi bilincine sahip olduğunu ve vergiyi vazife olarak değil vatandaşlık borcu olarak algıladıklarını görmekteyiz. Ülkemizde de son yıllarda gerçekleştirilen vergi düzenlemeleri ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele eylem planlarıyla birlikte vergi tahsilatında önemli bir artış sağlanmıştır. Ancak, vergi konusunda yapılacak yasal düzenlemelerden daha ziyade, konunun öneminin ve hassasiyetinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi suretiyle, vatandaşlarımızın vergilerini gönüllü olarak verir hale gelmesi önemlidir.

 Vergi bilincinin yerleştirilmesi amacına yönelik olarak bu yıl 28'incisini kutladığımız Vergi Haftası dolayısıyla, vergisel yükümlülüklerini yerine getirerek vergisini zamanında ödeme gayretinde olan tüm mükelleflerimize ilimizin ve ülkemizin  ekonomik gelişimine sağladıkları bu çok değerli katkıları için teşekkür ederim. " şeklinde konuştu.

Görüşmede vergisini zamanında ve tam olarak ödeyen vatandaşların, vergi mükelleflerinin Vergi Haftasını kutlayan Vali Yücel Yavuz, vergi dairesi çalışanlarına da başarılar diledi.