61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi, Yalıncak Mahallesinde rezidans ve villalardan oluşan Bakanlar dahil, spor ve iş dünyasından bir çok ismin kaldığı Yalıpark Sitesinde “Kamelya’ krizi yaşanıyor. 

Villaların hemen ön tarafından devlete terk edildiği iddia edilen alanda villa sahiplerinden ünlü iş adamı, Beşiktaş eski yöneticisi A.N.Ç., T.Ç. ve H.Ç. tarafından yapılan ve İmar Affından faydalanılarak ‘Yapı Kayıt Belgesi' alınan kamelya Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) şikayet edildi. 
Site yönetimi tarafından CİMER’e internet üzerinden yapılan şikayette; villaların ön tarafından terk edilen alanın devlete ait olduğu belirtildi. Bu alanda çocuk parkı, havuz ve ortak kullanıma açık ahşap kamelyalar bulunduğu belirtilen şikayet dilekçesinde sitede oturan mülk sahiplerinden villa sahibi ünlü iş adamı A.N.Ç. ve T.Ç. adlı şahısların ilgilendiği ve deniz kenarına doğru inşa ettikleri bir ahşap kamelyanın da bulunduğu belirtildi. 
Önceleri kendileri tarafından yapılan bu kamelyayı tüm kat malikleri tarafından kullanıldığı belirtilen şikayet dilekçesinde, daha sonra kapı ve pencere takılarak kilitlendiği ve şahsi olarak kapalı tutulduğu ifade edildi. 

KENDİ VİLLASINDAN SU VE ELEKTRİK
Site yönetiminin, bu sene bir takım çevre düzenlemeleri yaptırdığı ve kat maliklerinden ortak alan giderleri toplandığı belirtilen dilekçede, “Hiç kullanılmayan ve kapalı bu kamelyaya kendi villasından su ve elektrik çekildi. Bu yıl yapılan site ortak alanlarındaki çalışmada, bu kullanılmayan yapının olduğu alandaki merdivenler toprak içinde kaldı. Site yöneticisi olarak şahsımı arayan ve bu alanlar ile ilgilenen H.Ç. adlı şahıs bu yapının tapusunu aldıklarını ve kendilerine ait olduğunu iddia etmektedir. Anlaşıldığı kadarıyla bu ortak alandaki devlete ait sahil şeridindeki kapatılan ve işgal edile alana yapı kullanma belgesi aldığı iddia edilmektedir. Sahil şeridinde devlete ait alanda, usülsüzce yapılan bu işlemin iptali gerekmektedir” denildi. 
CİMER’e, site yönetimi tarafından yapılan bu şikayet sonrasında kamelyanın durumu ise merak konusu oldu.