61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, bugün Emniyet Müdür Yardımcıları ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Alper, dikkat çeken bilgiler paylaştı. 

Cumartesi günü İstanbul’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiğini ifade eden Emniyet Müdürü Alper, “”Trabzon nasıl?” dedi. Bende, “Daha dün gelmiş gibiyim. Nice 483 günler olur diye umut ediyorum. Dün gelmiş gibi heyecanla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 



Trabzon’un asayiş yönünde Türkiye’nin en iyi illerinden biri olduğuna dikkat çeken Emniyet Müdürü Alper, Asayiş Daire Başkanlığının 81 ilin statiklerini uttuğunu kaydederek, “Bizim kendi istatistiğimiz değil. Asayiş Daire Başkanlığının 81 il genelinde kendileri hazırladıkları istatistikleri bizlere gönderiyorlar. Bizde o istatistiklerden kendi durumumuzu görüyoruz. Yani Emniyet Genel Müdürlüğü bizi kontrol ediyor. Daha güvenilir sonuçlar ortaya çıkıyor. Türkiye genelinde asayiş olaylarının azlığı açısından 12. sıradayız. Büyükşehir’de azlık açısından bu istatistikte ilk 5’e girebiliriz” dedi. 

Trabzon’da Çömlekçi Kentsel Dönüşümüyle birlikte bir çok otelin yıkılmasının asayiş olaylarında azalma neden olup olmadığı sorusuna ise Emniyet Müdürü Alper,  otellerden ziyade bu dönemde apartların da denetlenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Trabzon’da eski MİT binasının yıkıldığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Alper, bir süre bu alanı otopark olarak kullanılacağını da ifade etti.  Emniyet Müdürü Alper, “Eski MİT binamız yıkıldı. Orayı bir müddet otopark olarak kullancağız. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfımız var. Bu vakıf aracılığı ile bu bölgede 80 - 90 araçlık otopark yeri olacak. Oraya farklı bir proje yapana kadar otopark olarak kulanacağız” dedi. 

YAT LİMANI, POLİS TEŞKİLATINA DEVREDİLİYOR
Yat limanı ile ilgili merak edilenleri de yanıtlayan Emniyet Müdürü Alper, Trabzon Deniz Polisinin bölgede konuşlandırılabileceğini de söyledi. Yat Limanının Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından işletilmesinin gündemde olduğunu ifade eeden Emniyet Müdürü Alper, “Oranın işletmesini devralıyoruz. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından işletilmesini yapacağız. Sosyal alanlar, kafe düzenlemeleri yapabiliriz. Orada, vatandaşın ailesiyle geleceği bir alan haline getirmek istiyoruz” dedi. 

Son olarak Pelitli’de yapılan ek bina ile ilgili de yeni bilgiler paylaşan Emniyet Müdürü Alper, bu binanın Mayıs ayında bitirilmesinin hedeflendiğini Narkotik, Kaçakçılık, Çevik Kuvvet, Terör Şube Müdürlüklerinin bu binaya Asayiş Şube Müdürlüğü ve diğer şubelerin de merkezde kalacağını ifade etti. 

Trabzon Yat Limanının Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına devredilmesi ise bir hayli dikkat çeki bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Trabzon Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne ait olan Trabzon Yat Limanı son olarak kullanım hakkı Trabzonspor’a verilmişti.  Trabzonspor’da, Trabzon Yat ve Yelken Kulübüne bu alanı kullanması ve kontrol etmesi için müsade vermişti.