61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Arsin İlçesinde yapılması planlanan Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile ilgili geçen hafta dikkat çeken bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede Yayınlanan kararda Yatırım Adasının sınırları değiştirildi. 
24 Ağustos 2019’da açıklanan karara göre 278 hektar olarak açıklanan Yatırım ve Endüstri Adası, son alınan kararla birlikte 277.7 hektara düşürüldü. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan 2053 sayılı kararda, “Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesinin sınırlarının ekli haritada gösterildiği şekilde değiştirilmesine, 4737 Sayılı Endüstri Bölgeleri Kanunun 3’üncü maddesi gereğinde karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 
Bölgede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy ise “Şu anda bölgede  akarsular, kanalizasyon, deniz dolgusunu yapılacağı alanla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar nedeniyle bir düzenlemeye gidildi. Bölgede çalışmalar çok iyi gidiyor” dedi. 
Yatırım Adasında yapım ihalesinin ne zaman çıkılabileceği sorusuna ise Gürsoy, “Edüt ve Proje işleri 2021 yılının ilk çeyreğinde veya ortasında bitmesini bekliyoruz. Ardından ise yapım ihalesine çıkılacak” dedi. 
 

ARSİN YATIRIM ADASININ İLK HALİ..