CHP Trabzon eski İl Başkanı, CHP PM Üyesi Yavuz Karan, dün ofisinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. 

İSKENDERPAŞA CAMİ ÖNÜNDE TÖREN

Karan için bugün İskenderpaşa Caminin önünde tören düzenlendi. Törene, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP ve AK Parti'den Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan, ilçe belediye başkanlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarından,  partilere kadar Trabzon'un bütün siyasi ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı. Karan için yapılan törene İstanbul'dan CHP'li İlçe Belediye Başkanları da katıldı. 
Caminin hemen önündeki Çınar Ağacının altında düzenlenen törende ilk olarak CHP İl Başkanı Güzide Uzun konuştu. 
Uzun, “Burada Trabzon ilinin bütün erkanı buradadır. Sayın Belediye Başkanlarım, Kaymakamım, Rektörüm bütün hazirun iyiki geldiniz. Bu kadim kendin en önemli meydanındayız şuanda. Partimize en yakın olan meydan, bu ulu çınarın altındayız. Bu çınar 15 güne kalmak yeşerecek. Yavuz Başkanımın, en çok sevdiği alan burası. Bu şehrin sokaklarında, caddelerinde...

Kızı Berfin Karan, babası Yavuz Karan'ın törende fotoğrafını böyle taşıdı... 

Daha güzel bir dünya yaratmak, mutlu barış içinde yaşamak üzere verdiğimiz mücadelede bu kentte hep el ele yaşamanın onurlu duruşunu sergilediğin için sana şükran borçluyuz.
Kan bağının çok önemli olmadığını, dostluk ve yoldaşlıkların en önemli örneklerini sergiledin. Elin elimizdeydi. Yüreğin yüreğimizdeydi. Her haksızlıkta bu meydandaydım. Yüreğin gençlerin, kadınların yüreğiyle atıyordu.
Acını derinde hissederek sana söz veriyoruz, sana söz veriyorum, sonsuza dek seni unutmayacak yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Baba kızın mutlu anlarından... 

AKİF HAMZAÇEBİ, KARAN İLE OLAN ANISINI ANLATTI
CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi ise, "Bugün CHP’nin yiğit evladını uğurlamak için toplandık. Trabzon’dan milletvekili seçilmiştim. İlçe kongreleri başlamıştı. Akçaabat İlçe Kongresine gitmiştik. Akçaabat’ta konuşmalar yapılıyor. Birden genç bir arkadaş kürsüye çıktı. Tanımıyorum. Bir güzel konuşuyor, güzel eleştiriyor, çok tutarlıydı. Çok güzeldi... Bitmek bilmeyen bir enerjiyle konuşuyordu. Kim bu dedim? Yavuz Karan dediler. İşte orada tanıdığın Yavuz Karan kardeşim, bitmeyen enerjisi bitmeyen dinamizmiyle mücadelesini sürdürdü. Bugüne kadar getirdi. Sonuna kadar elbette gidecekti. Onda bu kararlılık, benim siyasi hayatımda gördüğüm kararlılık örneklerinin başlarında gelir. CHP Bir büyük mücadelenin, bir devrimin partisidir. Hedeflerimiz bitmemiştir. Bu hedeflere ulaşmak için Yavuz Karan kardeşimizin verdiği emekleri saygıyla anacağı" ifadelerini kullandı. 

Karan buradaki törenin ardından Akçaabat'ta Kavaklı Rahman Camii'nde öğle namazı sonrası cenazesi kaldırılacak

KILIÇDAROĞLU CENAZE NAMAZINA KATILDI!

 Trabzon'da dün kalp krizi sonucu vefat eden CHP Parti Meclisi Üyesi Yavuz Karan (51), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

Akçaabat ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde bulunan Rahman Camisi'ndeki törene, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Karan'ın ailesi ve yakınları, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Aykut Erdoğdu, Haluk Koç ve Çetin Osman Budak, bazı CHP milletvekilleri, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski bakanlardan Eyüp Aşık, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kılıçdaroğlu, tabutunun üzerine Trabzonspor ve Akçaabat Sebatspor'un formaları konulan Karan'ın eşi Fatma, kızları Berensu ve Berfin ile kardeşlerine taziyelerini iletti.

2010-2014 yıllarında CHP Trabzon İl Başkanlığı görevinde bulunan ve CHP'nin son kongresinde Parti Meclisi üyesi seçilen Karan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından ilçeye bağlı Dürbinar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

KARAN KİMDİR?

Yavuz Karan, 1967 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Akçaabat’ta tamamlayarak Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümünden mezun oldu.1985 yılından itibaren çalışma hayatının içindedir. 1994 yılından bu tarihe kadar kendi şirketinde Deniz Taşımacılığı ve Gemi Acenteliği faaliyetinde bulunmaktadır. Hayatının her döneminde spor ile iç içe olan Karan, 1992-2004 yılları arasında Tütünspor kulübünde Genel Kaptanlık ve 2000-2004 yılları arasında Akçaabat Sebat spor kulübünde Asbaşkanlık görevlerinde bulundu. Siyasi hayatına Gençlik kollarında başlayan Karan, SHP-CHP Akçaabat ilçe gençlik kolları başkanlığı ve Trabzon il gençlik kolları başkanlığı yaptı. Siyasi hayatında daha sonra İlçe başkanlığı ve İl başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.