Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yavuz Selim Bulvarı’nın (Tanjant Yolu) asfaltını yeniliyor. Yavuz Selim Bulvarının asfalt ömrünü tamamlayan Beşirli Kavşağı ile Atapark Şehit Ünal Bıçakçı Kavşağı arasındaki kısmının asfaltı tamamen yenileniyor. 

Ağustos ayında tamamlanması planlanan çalışmaların yaklaşık olarak 2 milyon TL’ye mal olması öngörülüyor. Asfaltı yenilenen yolun, ilerleyen yıllarda olası çalışmalardan zarar görmemesi için asfaltlama çalışması öncesinde fiberoptik kablo geçişleri bırakılırken ayrıca doğalgaz firması da bölgedeki çalışmalarını Belediye ekiplerinin önünde tamamlıyor.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: ASFALT ÜSTÜNE ASFALT SERMİYORUZ 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yavuz Selim Bulvarı’nın asfalt ömrünü tamamlayan kısmının aşınma tabakasını yenilemekte olduklarını kaydederken, “Yüksek bütçeli bir çalışmaya imza atıyoruz. Asfalt üstüne asfalt sermiyoruz. Önce söz konusu bölgedeki aşınma tabakasını tamamen söktük. Bugün itibariyle de asfaltlama çalışmalarına başladık. Çok kaliteli bir asfaltlama çalışmasına imza atıyoruz. Yaklaşık olarak 10 bin ton asfalt sereceğiz. Bölgede koordineli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Asfaltladığımız yolun ilerleyen yıllarda yeniden kazınmaması için fiberoptik kablo geçişleri bırakıyoruz. Ayrıca doğalgaz firmamız, Belediye ekiplerimizin önünde bölgedeki çalışmalarını tamamlayarak ilerliyor. Böylece uzun ömürlü bir çalışmaya imza atıyoruz. Yavuz Selim Bulvarı’ndaki çalışmalarımız Ağustos ayında tamamlanacaktır” diye konuştu.