Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, yaylalardaki yapılaşmaya dikkat çekerek, Haçka Yaylası’nda bazı milletvekilleri ve zenginlerin ev yaptığını belirterek, “Sayın Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bakanla ve başbakan la görüşüp bu kadastro çalışmalarını başlatmalı. Bilhassa Düzköy Yaylası’nda rantın önüne geçilemiyor. Düzköy Yaylası’nda yüzde 30 yabancılar villalar yaptı. Bu yaptıkları yerleri Düzköylü vatandaşlar bunlara devletin merasını parayla sattı” dedi.

YAYLALARA BAKAN BİRİM KURULSUN

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantılarında yaylalardaki sorunlar da ele alındı. CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem, Büyükşehir Belediye Bünyesinde yaylalarla ilgili bir birim kurulması gerektiğini belirterek, “Yaylalarımızla ilgili sorunlar ve talipler geliyor. Kıştan çıkıldı malum yollar çok bozuk. Buralarda daha önce ev yapılırken özel idareye müracaat ediyordu. Şimdi vatandaş nereye müracaat edeceklerini bilmiyor. Tip projeleri nereden elde edebileceklerini bilmiyorlar. Bu yazın birçok sıkıntı olacak. Yayla şenlikleri zamanında çöp ve çevre sorunu da oluşacak. Bu nedenle yaylalara bakan bir birim kurulması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, yaylalarda milletvekilleri ve zenginlerin ev yaptığını belirtti.

YAYLALARDAKİ TABLOYU ORTAYA KOYDU

Mecliste söz alan Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik de, yaylalara yol getirdiklerini ve yaylaları bozduklarını belirterek, “Yaylalarda yapılaşma yapmasın deniliyor ama vatandaşımız 6 ay yaylada kalıyor 6 ay köyde kalıyor. Dolayısıyla yaylalarımız yayla özelliğini kaybetti, yerleşim yeri oldu. Örneğin Haçka Yaylası, Beypınar yaylası, Kadırga ve Karadağ yaylalarında şehrimsi bir durum var. Yaylalarda 3-4 katlı binalar yapıldı. Her yaylada bir tane camimi ve kadrolu imamı var. Yaylalara elektrik verildi aboneleri yapıldı. Düzköy Yaylası’nda su aboneleri yapıldı. TİSKİ, Alazlı Yaylası’ndan Düzköy Yaylalarına su veriyor. Motorlar artezyen kuyularından su çekiyor TİSKİ’nin denetiminde yaylalara su veriyor. Özel İdare döneminde ana su şebekeleri yapılarak su verildi. Dolayısıyla yaylalar yayla özelliğini kaybetti. Bundan sonra yaylalarda kadastro çalışması yapılarak vatandaşların kullandığı arazilerin verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

DÜZKÖY YAYLASI’NDA YÜZDE 30 YABANCI VAR

Çelik, Düzköy Yaylası’nda büyük oranda yabancıların ev yaptığını belirterek, “Bundan dolayı da Sayın Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bakanla ve başbakan la görüşüp bu kadastro çalışmalarını başlatmalı. Bilhassa Düzköy Yaylası’nda rantın önüne geçilemiyor. Düzköy Yaylası’nda yüzde 30 yabancılar villalar yaptı. Bu yaptıkları yerleri Düzköylü vatandaşlar bunlara devletin merasını parayla sattı. Örnekleri yaylada arzu eden görebilir. Bütün yabancılar parayla yer aldılar. Ve yapılan evleri de Trabzon’daki inşaatların iki kat fiyatına yaptılar. Dolayısıyla bir yandan rantçılar bir yandan da gariban köylü çocuklarının geçimini sağlamak için ev yapıyor. Ben çocukların geçimini temin etmek için ev yapanlara bir şey diyemem. Milletvekilleri ve zenginler villalar yaptı bir taraftan diğer taraftan da garibanlara ev yapmayın diyorlar. Bu soruna çözüm bulsunlar” dedi.

MECLİSTEN YASAL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hak vererek, “Biz TBMM’den bu yaylalar konusunda yasal bir çözüm bekliyoruz, en kısa zaman içinde. Biz yaylalarda üzerimize düşeni yaparız. Her türlü planlamayı yapmaya hazırız. Ben konuyu Başbakanımıza ve milletvekillerine