Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında toplanan melcsite gündem dışı olarak söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, "Bundan sonra sadece siz değil tüm ilçe belediye başkanı arkadaşlarımız var burada. Bundan sonra kendilerine strateji hedef koymaları lazım. Önlerini görmeleri lazım. Belki ilerde İller Bankasından para gelmeyecek. Sivil Bankalardan kredi ihtüiyacına gidecek. Artık popülist projleerden vazgeçmek lazım. Terasmış, Millet Parkıymış, Bisiklet yoluymuş..  Devam eden projelerin bir an önce ödeneklerinin temin edilip tamamlanması gerekir.
3 aylık dönemde insanlar mağdur insanlara gıda yardımı yapılmasaydı günü birlik çalışan insanlar aç gezecekti. Siz iyi yaptınız 2 bin 500 kişiye sulu yemek dağıttınız. Bundan sonra tüm belediyeler ki bunu siyaseten demiyorum. Belediyelerin önünü görmesi lazım. Yoksa borçlan borç devam etmez
Meydan Parkında yeni çalışma yapılıyor. Her gelen belediye başkanımız buraya kazma vuruyor. 9 Yıl önce ggeldiğinde o zaman ki daire başkanına 9 tane süs havuzu koymayın çalışmaz dedik. Led ışıkları koymayın. Size şöyle diyorum. Orada kuruyan ağaçlar var. Onlar sembolik. O amaçların etrafında taşlar açılsın. Sizin şu hatanızı orada gördüm. O proje Kültür Tabiat Varlıklarından izinli geçmişti. Oraya büfe koymuşlardı. O büfeyi kaldırdınız başka tarafa koydunuz. Gerekli mi? Park bahçeler mi yapıyor ihale mi yaptınız?" dedi. 

ZORLUOĞLU: YAZI BORDO MAVİ OALCAK

Başkan Zorluoğlu, "Yatırıma devam ederek yolumuza devam etmek durumundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızda yatırımların durmamısı gerektiğini söylüyor.Bizde söylüyoruz. Büyükşehir Belediyesinin yatırımları durmayacak" diye yanıt verdi. 
Meydan Parkında yapılan düzenlemelerle ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu, Trabzon yazısının yeniden bordo-maviye dönüştürüleceğini söyledi. 

Başkan Zorluoğlu, "Orada bizim yaptığımız iş şu ana kadar hiç yapılmamıştır. Meydan caphe sağlıklaştırma işi tarihte ilk kez bizim tarafımızdan yapılıyor. Cephe sağlıklaştırması benim de çok hoşuma gidiyor. Orada duruyorum. Burada tadilat var. Tarihi binalardan gelen çekiç sesleri beni rahatlatıyor. Bir bölümü tamamlandı. Bir kaç binada sorun var. Onlarda tamamlandığında meydan civarında ki tabela kirliliği kalkacak. Suluhan'a bakın tabela kirliliği ortadan ktalksa göz rahatması sağlanacak. 
Peysej düzenlemis gibi güzel çalışmalar yaptık. Fen işleri, Park Bahçeler güzel çalışmalar yaptı. Orada kaliteli malzeme ve kaliteli işçilir için özen gösteriyoruz. 

En son Trabzon ile ilgili gece ışıklandırması olan yazı koyduk, bordo -mavi renkler konusunda olumsuz dönüşlerde oldu. Halkımızın fikirleri önemlidir. Gündüz soluk görünüyor. Vatandaşımızın talepleri bizimiçin yol gösterci rehber. Değşitiriyoruz onu. Ufak tefek yanlışlarımız olursa geri döneriz. Trabzon yazısı tekrar bordo-mavi renklere dönecek" dedi.