"Onun adı Clio" ve "Bugüne kadarki en iyi Clio" sloganlarıyla tanıtılan yeni Clio, Türkiye'de Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç donanım seviyesi öne çıkan yeni Clio Trabzon’da müşterilerin beğenisine sunuldu.

ÇAKIROĞLU "KATILANLAR MUTLU AYRILDI"

Renault Trabzon Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şevki Çakıroğlu bugün Trabzonlu vatandaşlara yeni Clio modelini buluşturdu.
Müthiş bir ilginin yaşandığı lansman töreninde Başkan Çakıroğlu davetlilerle yakından ilgilendi. Lansmanla ilgili açıklama yapan Çakıroğlu “Trabzon’umuzda tanıtımını gerçekleştirdiğimiz Clio aracımız büyük ilgi gördü. Elimizden geldiğince katılım gösteren tüm davetlilere aracımızın A’dan Z’ye tüm detaylarını anlattı. Olumlu geri dönüşler aldığımızı söylemek istiyorum. Misafirlerimizin mutlu ayrılması bizi daha çok mutlu etmesinin yanında doğru bir iş yaptığımızı da gösteriri. Lansman törenimize katılan tüm davetlilerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”.

- YENİ CLİO'NUN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ
Öte yandan, toplantıda verilen bilgilere göre, yeni Clio, dinamik sürüş becerisi, yol tutuşu, yüksek teknolojileri ve tasarımdan üretime kadar kalitesi ile bugüne kadarki "en iyi Clio" olarak öne çıkıyor.
Türkiye'de en çok satılan modeller listesinde 2'nci sırada yer alan Clio, yeni neslinde tasarım genetiğini korurken daha kaslı ve dinamik bir görünüme kavuştu. Yeni Clio'nun tasarımına dinamizm ve sportif bir görünüm kazandıran ayrıntılar modelin aerodinamik performansını artırırken daha iyi ses yalıtımına da katkıda bulunuyor. İttifak tarafından geliştirilen yeni CMF-B platform sayesinde segmentinde iç hacim ve konforda da önemli bir ayrıcalık sunuyor.

- SEGMENTİNDE İLK KEZ KULLANILAN ÖZELLİKLER YENİ CLİO'DA
Yeni Clio'nun iç mekanında ise daha güçlü bir teknolojik donanım ve yeni bir tasarım dikkati çekiyor. 9,3 inçlik dikey tablet ekran, Multisense Sürüş Deneyim Teknolojisi, auto-hold fonksiyonlu elektrikli park freni B-HB segmentinde ilk kez Renault Clio ile birlikte pazara sunulan özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca yeni Clio'nun 391 litre hacimli (dizel versiyonlarda 366 litre) bagajı segmentinin en iyisi olarak öne çıkıyor.

Renault ürün gamında ilk kez yeni Clio'da kullanılan 360 derece kuş bakışı kameranın yanı sıra Smart Cockpit, Eller Serbest Park Destek Sistemi, kablosuz şarj, akıllı telefon ekran yansıtma özelliği, 7 inçlik kişiselleştirilebilir sürücü ekranı ise bir üst segmente ait özellikler olarak dikkati çekiyor.

Yeni Clio, Euro NCAP testinden elde ettiği 5 yıldız ile yüksek güvenlik seviyesi sunarak beşinci neslinde de çağa uyum sağlama geleneğini sürdürüyor. Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri (ADAS) ile en üst seviyede güvenlik ve konfor sunan Yeni Clio, şerit takip sistemi, aktif acil fren destek sistemi, otomatik uzun/kısa farlar, trafik işaretlerini tanıma sistemi gibi özellikler ile sürüş güvenliğini artırıyor.

1.0 SCe, 1.0 TCe ve 1.3 TCe benzinli motorları da ürün gamına ekleyen yeni Clio, Türkiye'de yeni nesil dört benzinli ve iki dizel olmak üzere çeşitli bir motor seçenekleriyle ile müşterilerin beğenisine sunuluyor.