Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz ile beraberinde İl Jandarma Komutanın eşi Funda Akşit, İl Emniyet Müdürünün eşi Şermin Köksal ve Ortahisar kaymakamının eşi Ayşe Şirinoğlu ile birlikte şehit ailelerini ziyaret etti.

İlk olarak 2016 yılında Nusaybin’de şehit düşen Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen ailesini ziyaret eden Şengül Yavuz, daha sonra 1999 yılında Van’da şehit düşen Asteğmen Umut Karakaş’ın ve 1995 yılında Sivas – Erzincan Karayolunda şehit düşen Yılmaz Gezder’in ailelerini ziyaret etti.
Şehit aileleriyle sohbet ederek, şehitliğin en yüce makamlardan birisi olduğunu söyleyen Şengül Yavuz,”Şehitlerimiz vatanımız, bayrağımız, ezanımız için bu topraklar uğruna canlarını vermişlerdir. Onların emanetleri olan siz şehit aileleri bizlerin her zaman başımızın tacı olacaksınız. Unutmayın ki acılarınız acılarımızdır. Biraz olsun acılarınızı paylaşıp, sıkıntılarınıza yardımcı olabilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

Ziyaretlerin sonunda şehit aileleri Şengül Yavuz’a teşekkür ederek; “ Zaman geçse de acılarımız bizlerin her daim yüreğinde kalıyor. Evimize kadar gelerek bizleri unutmadığınız ve acılarımızı paylaştığınız için tekrar size çok teşekkür ederiz. Allah sizlerden ve devletimizden razı olsun” dedi.