61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da son günlerdi işgaliye olayları ile ilgili gündeme gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinden anlamlı davranış. Zabıtadan yaklaşık 50 personel, Kızılay’ın Trabzon Atatürk Alanında ki aracına gelerek kan verdi.
Adeta baskın şeklinde toplu şekilde Kızılay aracına doğru gelen Zabıta ekiplerini gören vatandaşlar ise durumu ilk etapta yanlış anladı. Daha sonra Zabıta ekiplerinin kan vermek için buraya geldiği anlaşılınca vatandaşlar belediye personelini tebrik etti.
Konuyla ilgili 61saat.com’un sorusunu yanıtlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, “Zabıta belediyenin kolluk kuvveti. Kolluk kuvveti hizmetini halk adına yapar. Her ne kadar işgallerle alakalı olarak bizim zabıtamız anılsa neticede hepimiz bireyiz ve bu toplumun bir parçasıyız. Sosyal manada sorumluluğumuzu yerine getirmek adına hem de farkındalık oluşturma adına “kan acil değildir, sürekli ihtiyaçtır”  sloganı ile yola çıkan Kızılay’ın bize bu öğretileri doğrultusunda bizde vatandaş olarak görevimizi yerine getirmek için buraya geldik.
“Vatan sana kanım feda” dedik ve bütün zabıta arkadaşlarımızla birlikte  farkındalık oluşturmak adına Kızılay’a kan bağışlamaya geldik. 50 personelimizle birlikte buradayız. Grup grup diğer birimlerimizde gelecek” dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM