Türkiye’nin ilk Selenyumlu suyu olan Zigana Su, yeniden faaliyete geçiyor. İçeriğinde bulunan Selenyumun, stres ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi gibi bir çok hastalığa iyi gelmesinden dolayı ‘Mucize Su’ olarak adlandırılan Zigana Su Türkiye’nin hem susuzluğunu giderecek hem de şifa olacak. 
Trabzon’un Maçka İlçesi Güzelyayla Mahallesi, Kirazlık mevkiinde 1800 Rakımda bulunan 2 adet gözeden şişelenecek Zigana Su’yun yönetim kurulu Başkanı, Trabzonlu işadamı Efkan Başkan, hem geçmişte yaşanan sorunlar hem de gelecek adına umutlu konuştu. 

7.95 PH DEĞERİNE SAHİP
2 adet gözeden saniyede 12 litre su aldıklarını ifade eden Başkan, “Bu Türkiye ortalamasında iyi bir rakam.  Suyun kalitesi Türkiye’de bir kaç su sıralamasına girebilecek düzeyde. Şuanda 7.95 PH değeri var. Tabi bir de Türkiye’nin ilk Selenyumlu suyu... “ dedi. 
Zigana Suyun ilk olarak 2009 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatan Efkan Başkan, “İlk olarak 2009 yılında bir girişim olarak başlayan Zigana Suyu, biz devraldık ve yapacağımız yeni yatırımlarla, yeniden hayata geçireceğiz. 4-5 yıllık bir duraklamadan sonra 2014’de açılış yapıldı. Sonra arkadaşlar yürütemedi bıraktı. Ardından ben devraldım. Bazı problemleri vardı onları tasfiye ettim. Şuanda Allah nasip ederse 2019 yılında faaliyete geçirmeyi hedefliyorum. Turizm sezonuna yetiştireceğiz. Niyetimiz bu yönde” dedi. 

DÖVİZ BASKISINA YENİ YATIRIMLARLA KARŞI KOYACAĞIZ
Yeniden faaliyete sokulacak tesisin 52 dönüm arazi üzerine kurulu olduğunu ve 1800 rakımdan 2 adet gözeden su alındığını kaydeden Efkan Başkan, “Yeniden faaliyete sokacağımız tesisimiz yaklaşık 52 dönümlük bir alan üzerine kurulu. Son teknoloji cihazlarla donatılan tesisimize yeni yatırımlar yaparak daha aktif hale getireceğiz” diye konuştu. 

YÜZLERCE KİŞİYE İŞ İMKANI VERİLECEK
Türkiye’nin son dönemde özellikle döviz üzerinde yapılan ekonomik baskılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Efkan Başkan, “Türkiye’de özellikle döviz üzerinden yapılan ekonomik baskılara karşı durmak, ekonomimizi yeni yatırımlarla güçlendirmek için bizde elimizi taşın altına koymaya karar verdik. 
Hem bölgemizde istihdamı arttırmak hem de yerli malına verilen önem çerçevesinde yatırımlarımızı yapacağız.. 
Hem yeniden faaliyete geçireceğimiz ve yeni yatırımlarla geliştireceğimiz tesisimizde, hem de nakliye gibi yan kollarla yüzlerce kişiye  iş imkanı vermeyi böylelikle de,  bölgemizde istihdama katkı vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

FAZLA YOK, OLANIN KIYMETİNİ BİLMEK LAZIM
Türkiye’de son dönemde Karadeniz Yaylalarına turistik açıdan büyük ilgi olduğuna dikkat çeken Efkan Başkan, “Bizde yaylalarımızdan çıkan doğal sularımızı Türkiye’ye sunacağız. Zigana’da olması suyu ayrıcalıklı kılınıyor. Karadeniz Bölgesinde bilinen bir kanı var, “Su çok”  Ama Karadeniz Bölgesi su bakımından aslında yoksun bir coğrafyaya sahip. Sularımızın devamlı akmasının nedeni sürekli yağmur almasıdır.  Yeraltı sularımız ne yazık ki fazla yok. Olanın da kıymetini bilmek lazım” dedi. 

SELENYUM’UN FAYDALARI
Zigana Su’yun içeriğinde bulunan Selenyum maddesine özellikle değinen Zigana Su Yönetim Kurulu Başkanı Efkan Başkan, bununda Türkiye’de ilk olduğuna dikkat çekti.  Başkan, “Aslında bu suyun bilinen tarihi 200 yıla kadar uzanıyor. Ve Türkiye’nin ilk Selenyumlu suyu... 
Suyun kalitesi aslında daha önce Sağlık Bakanlığına yapılan başvurularda da onaylandı. Zigana Su, kesinlikle bu mucize bir su... 
Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği parametre uyan, iletkenliğinin 48, TTS ağır minerallerinin 23, içeriğinde selenyum ve çinkonun bulunması suyun kalitesini gösteren değerler.
Burada Selenyuma dikkat çekmek istiyorum. 
Çünkü Zigana Su, Türkiye’nin ilk Selenyumlu suyu... 
Selenyum, insan vücudunda metabolizmanın korunmasında kilit rol oynamaktadır. Vücutta kanser oluşumunu büyük ölçüde engelleyen selenyum, ayrıca yaşlanmayı da geciktiriyor. Selenyum, çocukların vücut gelişimine yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlenmesine de katkı sağlıyor” diye konuştu.