Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği ikinci yurt dışı  şubesi Kanada Corners, Michigan'da  açıldı. Dernek Genel Başkanı Şükran Üst  yeni şubeleriyle ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi, "Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği sanatsal etkinlikleri ile barış elçisi unvanını, açılan her yeni şubesi ile güçlendirmektedir. İnancımız  Dünya kadınlarının, sanatçı kimlikleri ile buluştukları Femin&Art çatısı altında Dünya barışına büyük katkı yapacak, sanatın evrensel dilinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtlayacaktır. Beşinci yaşımıza girmeden bu kadar geniş coğrafyalara sesini duyurması ve şubelerinin kurulması bunu kanıtlamaktadır.

Trabzon 'da Genel Merkez olarak kurduğumuz Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği İstanbul, Ankara, Ordu, Mersin, Bursa, Çanakkale, İzmir şubelerinden sonra Gürcistan'ın başkenti Tiflis ve şimdi de Kanada'dan bizim sesimizi duyup şube açmak istediğini söyleyen ve kuran, yürekli Türk kadını Ebru sanatçısı Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneğinin Canada Corners, Michigani şube başkanımız  sayın Yeniay Çatar'ı gönülden kutluyor, başarılar diliyorum.

Ülkemizin  tanıtımına  Kanada ve Dünya sanatçılarıyla beraber ülkeler arası diyaloglara, Dünya sorunlarına ve Dünya barışına sanatın evrensel dili ile katkı yapacağına inancım tamdır. Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneğinin şubesini kurmak isteyen bir çok ülkenin kadın sanatçıları ile yazışmalarımız devam etmektedir. 


Önümüzdeki günlerde  bu ülkelerde ve Türkiye'nin diğillerinde Femin&Art şubelerinin  kuruluş haberlerini  basın aracılığıyla paylaşacağını açıklayan Şükran Üst  basına ve kamuoyuna verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiğini açıkladı.