HALİL İBRAHİM DEMİRTEŞ GERİ ADIM MI ATTI

 Halil İbrahim Demirtaş, iddialara göre Ak Parti Merkez ilçe başkanlığı için Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan vizeyi aldı. İlk etapta böyle ifade ediliyordu. Ancak son günlerde, Demirtaş eskisi gibi heyecanlı değil. Biraz da düşünceli. Acaba frene bas mı dendi bilmiyoruz. Zeki Kavanoz’un atağa kalktığı yönünde kulis bilgileri var. Gençlik kollarının hem il hem ilçe basında Kavanoz’dan yana tavrı koyduğu da belirtiliyor. Ak Parti’de dengelerin her an değişebileceği ihtimalini unutmamak gerekiyor. Kimi bilgi kırıntılarına göre de, Demirtaş’ın geri çekildiği izlenimi teknik ve taktiktir şeklinde.Ak Parti’de adaylık süreci tıpkı satranç tahtası gibi.. Hamleler yaparken dikkat etmek gerekiyor

NECİP SEVİNÇ’E AÇIK ÇEK

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç’e ünlü bir Trabzonlu iş adamı açık çek verdi. Açık çek verdi dedikse bu işin içinde bir bit yeniği olduğundan değil. Necip Sevinç’in kardeşleri ile Atapark’da tam surların arkasındaki o muhteşem evleri dikkat çekiyor. Edindiğimiz bilgilere göre bölge Orta Hisar tarihi dokunun çıkarılması ile ilgili alanın da içinde. Evin bulunduğu bölgeden Maraş caddesine kadar olan surlara paralel bölüm de eski dokusunun öne çıkarılması ile yeniden dizayn edilecek. Bölgedeki eski Osmanlı evleri de ortaya çıkartılacak motel ve kafeterya şekline dönüştürülecek. Bu nedenle, Sevinç ailesinin başına altın tepsi kondu gibi. Beyaz köşkün hiç kolon kullanılmadan yapıldığını da bilgilerinize sunalım. Sevinç el emeğe göz Beyaz köşklerini sıfırı bol ne kadar çek verilse de satılmayacağını her fırsatta dile getiriyor..

SAHİ ŞERİF ÖZGÜR NE YAPIYOR..?

Trabzon’un en başarılı bürokratlarından biri de Şerif Özgür’dü. Faruk Özak’ın bakanlıktan ayrılmasıyla birlikte Özgür de gençlik ve spor il müdürlüğünden alındı. Bir ara bu görevden almanın toplum nezlinde oluşturacağı tepkiyi dağıtmak için Mersin’e il müdürü yapıldığı dedikodusu yayıldı. O da olmadı. Şu anda Özgür, Trabzon’da. Uzman kadrosunda. Böyle yetenekli, heyecanı, çalışma azmi olan birinin uzman kadrosu ile pasifize edilmesine bir anlam vermiş değiliz. Trabzon’un siyasetçisinden akil adamına herkesin Şerif Özgür konusunda bir çift söz söyleme hakkı vardır diye düşünüyoruz. Özgür’ü kenarda bırakmanın ne Trabzon’a ne de ülkeye bir faydası olur..

İLK RAUND 17 ARALIK’DA

Ve Ak Parti’de ilçe kongrelerinin başlamasına 3 gün kaldı. 17 Aralık’ta Maçka’daki ilçe seçimi ile start alacak olan Ak Parti’nin bu ilk ilçe kongresinde verilecek mesajlar önemli. Koray Koçhan, ilçe kongresine Bakan Bayraktar da dahil olmak üzere tüm milletvekillerinin katılmasını beklediklerini belirtti. Ama bizce tümünün gelmesi zor zira bütçe görüşmelerinde Ak Parti bir kazaya uğramak istemiyor. O nedenle, belki bakan gelebilir diye düşünüyoruz. Maçka’da tek listeli seçime gidebilmek için bayağı engeller aşıldı. Hayati Yavuz’un son anda adaylıktan çekilmesinin ardında da şu anda aktif siyasette olmayan yakın dostu Mustafa Cumur’un olduğunu tahmin ediyoruz. Cumur Yavuz’a nasihatleri ile Maçka’da durumu kurtardı. Cumur’un özellikle Akçaabat ve Merkez’de de bu anlamda etkili olabileceği ihtimali de yok değil..

MHP ZİRVESİ Mİ?

Geçenlerde Uzun Sokak’ta yürüyordu. Galip Kuru temizlemenin önünden geçiyorduk. Baktık Zafer Sarı dostları ile bir arada. Bir tarafta Muhammet Öztürk yanında Halil İbrahim Kalfaoğlu, Sarı hemen bu buluşmaya takacağımız kulpu anlamış olacak ki, “Aha burada MHP il başkanlığı için kulis atıyoruz”dedi. MHP’de il başkanlığı ile ilgili olarak Galip Kuru temizlemede dostların buluşmasında bir kulis atılır mı bilemeyiz. Ama, MHP’de bir il başkanlığı arayışı devam ediyor. Şu sıralar Erdinç Uzun’un kapası çalınıyor gibi.. Ne dersin diye.. Bakalım ne diyecek.. Yakında bu sütunlardan sizi bilgilendiririz..

KIZILAY’IN TEKLİFİ KENTSEL DÖNÜŞÜME TAKILDI

Trabzon Kızılay Şubede Kan Merkezinin başına gelen Dr Yusuf Bahadır kolları hemen sıvamıştı. Şu anki Kızılay binasının önündeki otoparkı Bahadır yeşil alan yapmak istiyor. Bunun için projede hazırladı. Ancak proje, Belediye Binası ile Valilik alanının kentsel dönüşüm kapsamı içerisinde olduğundan kabul görmedi. Bu alan kentsel dönüşümünde düşünülen ilk şey de Valilik ile Belediye arasının kent ormanına dönüştürülmesi. Umarız şehir rantçıları bu güzel düşüncenin içine etmezler. Lobileri ile projeyi değiştirmezler..