Trabzon’un Düzköy ilçesinde 26 Haziran sabahı yapılan bombalı saldırı eyleminin faillerinin Gümüşhane’nin Şiran ilçesi ile Giresun’un Alucra İlçesi  kırsalında ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen teröristlerden birinin ölü diğerinin ise sağ olduğu da gelen bilgiler arasında.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Trabzon’un Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında gerçekleşen ve 3 askerin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonların ardından bir grup teröristin Gümüşhane’nin Şiran ilçesi ile Giresun’un Çamoluk ilçesi kırsalında görüldüğü bilgisi elde edildi. Yapılan takip sonrasında PKK’lı oldukları belirtilen teröristlerle güvenlik güçleri arasında Şiran ilçesi İncedere köyü kırsalında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 teröristin ölü, 1 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildiği öğrenildi. Olayla ilgili bölgede arama-tarama faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
2 Temmuz 2012 tarihinde saat 23.45 sularında Gümüşhane ili Şiran ilçesi İncedere Köyü kırsalında Güvenlik kuvvetleri tarafından icra edilen arazi arama tarama faaliyetleri sırasında bir grup bölücü terör örgütü grubu ile sıcak temas sağlandığı belirtilerek “Çıkan çatışma neticesinde bir terörist etkisiz hale getirilmiş terörist ile birlikte bir adet uzun namlulu silah, 3 adet sırt çantası ele geçirilmiştir. Kaçan teröristleri yakalamak için güvenlik güçlerimiz tarafından bölgede operasyonlar devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan PKK’lı grubun Trabzon’un Düzköy ilçesindeki terör eylemini gerçekleştiren grup olduğu bildiriliyor.