Trabzonlular’ı proje yapmaya davet ettiklerini ifade eden Bozali, Trabzon dışında olan hemşerilerimizi de dernek veya vakıflar aracılığıyla irtibata geçerek Trabzon’da yatırım yapmaya davet ettiklerini bundan önceki çağrılar için henüz olumlu bir dönüş alamadıklarını kaydetti.

Bozali “Biz yine yılmayacağız bunlarla irtibata geçerek İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki hemşerilerimizle irtibata geçerek oralarda toplantı düzenleyerek oradaki hemşerilerimizi Trabzon’da proje yapmaya davet edeceğiz. Bu anlamda çalışmalarımız 8. Çağrı İlanı için meyvesini vermeye başladı. 12 Aralık 2012 tarihinde saat 19.00’da Üsküdar’da ilk tanıtım toplantısını yapacağız” dedi.

“TRABZON’DA KIRSAL ALANDA ALT YAPI HAZIR DEĞİL”
Trabzon’da en çok turizm alanında yatırım yapılmak istendiğini kaydeden Bozali, “Dünya markası Uzungöl gibi bir beldemiz var ancak SİT Alanı ilan edildiğinden bu alanlarda proje alınamıyor. Vatandaşımız şuanda en fazla kurumumuza turizme yönelik yatırımlar için başvuruyor. Ancak Belediye Mücavir Alan sınırları dışında kalan alanlarda yatırım yapmak istiyorlar. Buralardan imar planları henüz tamamlanmadığı için mevzi plan çıkarmaları gerektiği kendilerine bildirilmektedir. Bu iş ise hem zaman hem de bir maliyet gerektirdiği için potansiyel faydalanıcılarımız proje yapmaktan imtina etmektedir. Bu amaçla bölgemizde uygun bir alanın turizm alanı ilan edilip alt yapı çalışmalarının tamamlanarak turizme açılması durumunda bu sektörde patlama olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

"SÜS BİTKİLERİ ALANINDA DA DESTEKLERİMİZ VAR"
Bozali, süs bitkisi üretimi konusunda da teşvikleri olduğunu hatırlatarak “Süs bitkilerini biz 3 aşamada değerlendiriyor ve destekliyoruz. Birincisi iç mekan süs bitkileri, ikincisi dış mekan süs bitkileri ve son olarak kesme çiçek yetiştiriciliği destek kapsamındadır. Bu alanda vatandaşımızın arazi yapısını da dikkate alarak proje yapmalarını teşvik etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yedi proje sahibi ile sözleşme imzalanmış olup, yaklaşık 6 milyon TL’lik bir proje kapasitemiz oluştu. Faydalanıcılarımıza takriben 3 milyon TL ye yakın bir tutar hibe olarak ödenecek. 2 milyon TL’lik bir projemiz şuanda sözleşme aşamasında. İçinde bulunduğumuz dönemde de sekizinci proje çağrısının tanıtımlarını yapıyoruz. Bu faaliyetler sonucunda Trabzon’un AB Hibe Fonlarından hak ettiği payı alacağını umuyoruz” şeklinde konuştu.