Trabzon’un sahip olduğu Uluslararası Havalimanı’nın turizm sektöründe daha etkin kullanılması gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu “Turistleri direkt olarak Trabzon’a getirecek uçuşları gerçekleştirmeliyiz. Bölgedeki destinasyonlara buralardan turistleri yönlendirmeliyiz. Yani buradan otobüsler ile gel-geç şeklinde turizmi istemiyoruz. Trabzon merkezli otellerde konaklatılan turistleri yaylalarımıza çıkartabilecek programları hayata geçirmeliyiz. Bölgedeki diğer tarihi yerlere yönlendirilmesi sağlanmalıdır. Burada en azından gelen turist 5 yıldızlı bir tatil geçirmesini sağlamalıyız. Denizimiz var, yaylalarımız var. Turistik ve tarihi yerlerimiz var. Hepsi bir arada görülebilecek programlara ihtiyacımız var. Tanıtımımızı bu alanda yoğunlaştırmamız gerekmektedir” diye konuştu.

Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde özellikle son dönemde Arap turistlerin ilgi odağı haline geldiğini belirterek Trabzon’da toplam yatırım maliyeti yaklaşık 30 milyon doları bulan 3-4 yıldızlı toplam 8 otelin hayata geçirilmekte olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu “Bizim bölgemizi arzu eden , özleyen ve bu bölgemizden farklı mevsimsel özelliklerde yaşayan insanların olduğu ülkeler hedefimizde olması gerekir. Arap ülkeleri bunlardan bir tanesidir. O bölgede yaşayan insanların bulunduğu coğrafya bize göre çok farklıdır. Bu nedenle bu Doğu Karadeniz’i gelip görmek istiyorlar. Arap ülkeleri de gezmeyi çok seven insanlar. Arap ülkeleri insanlarının hayatlarında gezme yer aldığı sürece bizleri tercih etmelerini sağlamalıyız. Önemli olan bizlerin misafirlere güleryüz göstererek kendi evlerindeki rahatlığı burada onlara sağlamamızdır. Arap ülkelerinden gelen turistleri burada çok iyi ağırlayarak onları buradan birer turizm elçisi olarak ayrılmalarını sağlamak en büyük hayalimiz olmalıdır. Turizmin gelişmesi buna bağlıdır” şeklinde konuştu.

Trabzon’da gerçek anlamda kongre turizmini gerçekleştirilmek istediklerini de kaydeden Hacısalihoğlu, ulusal ve uluslararası toplantı, kongre ve konferans turizminin yeni keşiflerinden birinin de Doğu Karadeniz olduğunu ve son dönemde bu alanda büyük talep artışı yaşandığını söyledi. Trabzon merkezli Doğu Karadeniz’i bir bütün olarak pazarlamaya çalıştıklarını vurgulayan Hacısalihoğlu “Doğu Karadeniz dünyada eşi benzeri bulunmayan bir yeşil örtüye sahiptir. Bir dünya mirası olan bu doğa güzelliğini korumaya çalışıyoruz. Bir diğer taraftan kongre, toplantı, konferans gibi faaliyetler ile dünya ile paylaşıyoruz. Konaklama ve turizm alanında giderek artan kapasitemiz ile orta büyüklükteki kongre turizmi rahatlıkla Trabzon’da yapılmaktadır. Yeni hedefimiz ise büyük kongrelerin altyapısını oluşturmaktır. En az 2 bin 500 kişilik toplantıların gerçekleşmesini hedefliyoruz. Yabancı misafirleri böyle bir kongre aracılığı ile Trabzon’a getirdiğimiz takdirde, alternatif turizmi ön plana çıkardığımızda, bölgedeki tarihi ve kültürel mirasları bunlara sunduğumuzda çok daha turist sayımızın artacağına inanıyoruz” dedi.