Trabzon’da icralık olan ve mahkeme kararı ile satışa çıkılması karara bağlanan yüzlerce daire, taşıt, tarla, dükkan ve benzeri ürünler Türkiye’nin icralık ürünler satış portalında ilan ediliyor. Sadece 36 TL ödeyerek Trabzon’daki hangi dairenin, hangi taşıtın, hangi dükkanın veya hangi tarlanın icradan satılık olduğunu, dosya numarasını ve ilgili tüm bilgileri görebiliyorsunuz. Bugün itibariyle şu anda İcraburada.com adlı internet sitesinde Trabzon İcra müdürlüklerince mahkeme kanalıyla satış onayı çıkan 360 ayrı ürün var. En fazla icralık olan genellikle yeni alınan ve kredi taksitleri ödenemeyen daireler. Daireleri tarlalar takip ediyor. Trabzon sınırları içinde 37 tarla icradan satışa çıkmış durumda. 3. Sırada ise iş makineleri yer alıyor. İcralık olan 32 iş makinesi de belli tarihlerde açık arttırma usülüyle satışa çıkacak. . Peki bu icraburada.com sitesinde işler nasıl işliyor.



Gazetelerde yer alan ilanlar icraburada.com internet sitesinin veritabanına aktarılıyor. İcraburada.com üyeleri, ihaleleri buradan takip ediyor. Beğendiğiniz ihale için yüzde 20 peşinatları ile ihalenin yapacağı yere gidiyorsunuz. Muhammen bedelin yüzde 60’ından ihale açılıyor. Katılımcılar diledikleri tutara kadar fiyat yükseltebiliyor. Ve en yüksek fiyatı veren ihaleyi kazanıyor.


Trabzon’da bu yöntemi bilen kişi sayısı az. Bilenlerde etraflarına fazla duyurmuyor. Fakat inanılmaz fiyatlar nedeniyle icralık ürünler furyası dalga dalga yayılıyor.

Kaynak: 61saat.com