Uzunsokak Caddesi'nden Meydan Parkı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüyen Onkoloji Hemşireliği Derneği Meme Kanseri Alt Çalışma Grubu üyeleri bir basın açıklaması düzenleyerek, meme kanserinin önlenebilir olduğunu söylediler.
Grup adına konuşan Onkoloji Hemşireliği Derneği Meme Alt Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ayla Gürsoy, "Ülkemizde meme kanseri, kadınlarda görülen kanserler arasında 1. sırada yer almaktadır. Kadınlardan görülen kanserlerin yaklaşık 4'te biri meme kanserleri oluşturmaktadır. Ülkemizde yılda en az 20 bin kişinin meme kanseri teşhisi aldığı bilinmektedir. Meme kanseri yaygın olmasına karşın, genellikle yavaş bir gelişme hızı gösteren ve tanısı erken yapıldığında oldukça başarılı tedavi sonuçları elde edebilen ve ölüm oranı azaltılabilen bir kanser türüdür” dedi.
Meme kanserinin erken teşhis ile tedavi edilebileceğini belirten Gürsoy, “Meme kanserinin erken tanısı için önemli olan iki yöntem, doktor tarafından yılda bir kez yapılan klinik meme muayenesi ve mamografidir. Bu erken tanı yöntemlerinin yanında memede oluşabilecek değişiklikleri fark etmeye yarayan kendi kendine meme muayenesi de bilinçlenmede önemlidir. Meme kanseri önlenebilir, erken tanınabilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır” şeklinde konuştu.