Trabzon"da Serbest Bölge Alan Yetersizliği Yaşıyor

Türkiye"de yıllar arası işlem hacimlerine bakıldığında yüzde 80 büyüme ile ikinci sırada bulunan Trabzon Serbest Bölge alan yetersizliğinden büyüme sıkıntısı çekiyor.

Türkiye'de yıllar arası işlem hacimlerine bakıldığında yüzde 80 büyüme ile ikinci sırada bulunan Trabzon Serbest Bölge alan yetersizliğinden büyüme sıkıntısı çekiyor.

Trabzon Liman İşletmesi içerisinde faaliyet gösteren Serbest Bölge Müdürlüğü 2010-2011 yılları arasında yüzde 80,1 büyüyerek 22 milyon 646 bin 175 dolar işlem hacmine ulaşarak Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci olmayı başarmıştı. 2012 yılı ilk sekiz ayında ise toplamda 45 milyon 207 bin 549 dolarlık işlem hacmine ulaşan Trabzon Serbest Bölge Müdürlüğü, 32 bin metrekare alana kurulu yerleşkesinde depo yetersizliği yaşıyor. Yetersizlik nedeniyle Trabzon Liman İşletmeciliği'nin de depolarını kullanmaya başlayan Serbest Bölge yönetimi alan yetersizliğinden yüzde 118 doluluk oranıyla çalışıyor.

Her tür ticaret ve her türlü malın satılmasına ilişkin her faaliyette Türk ve yabancı firma ayırt etmeksizin eşit olarak gerçekleştirilebildiği Trabzon Serbest Bölge'de 88 kişiye istihdam sağlanıyor.