61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da geçen hafta Kuzey Iraklı Turistlerin üzerinde sözde  ‘Kürdistan’ yazılı bayrak açması sonrasında yaşanan arbede ile ilgili bugün ciddi iddialar ortaya atıldı.

Yaygın medyada Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği kaynak gösterilerek Trabzon’a 10 bine yakın rezervasyonun iptal edildiği iddia edildi.

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği (DTTD) Başkanı Edip Paçal, her hafta Diyarbakır ve bölgeden bin 200 turistin Karadeniz bölgesine gittiğini ancak Trabzon’da yaşanan olay sonrasında 10 bin kişinin Karadeniz seyahatlerini iptal ettiğini iddia etti. 

Ancak Trabzon’da turizm ve otelcilerle 61saat.com’un yaptığı görüşmede, iptallerin söz konusu olmadığı bildirildi. 

Trabzon’da her hangi bir otelde rezervasyon iptali yaşanmadığı algı oluştrularak Trabzon turizmine zarar verilmeye çalışıldığı bildirildi.

TRABZON'DA GEÇEN HAFTAYA GÖRE DAHA FAZLA IRAKLI VAR
 Trabzon’a Güneydoğu illerinden çok sayıda turist geldiği, Kuzey Irak’tan da insanların Trabzon ve bölge illerini ziyaret etmeye devam ettiği bildirildi. 

Trabzon'da görev yapan turizm, otelciler ve acentalar Trabzon'da bu illerden yapılan rezervasyonlarda bu illerden iptallerin söz konusu olmadığı ifade edildi. 

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Ali Şahin’de rezervasyon iptalinin söz konusu olmadığını söyledi.

Şahin, "Her hangi bir rezervasyon iptali söz konusu değil. Aynı iddialar geçtiğimiz aylarda Suudilerle ilgili de çıktı. Ancak bunlarda da aynı şekilde.. Şu anda Trabzon ve bölgede Suudilerin, geçen yıl geldikleri sayıyı geçtiler.