Bakan Bayraktar, çimento fabrikasının yanı sıra Vakfıkebir ilçesinde de çok büyük bir liman projeleri olduğunu söyledi.



Türkiye'nin geldiği noktada, yani son 10 yılda dünyaya verdiği fotoğrafın, gelişmişlik seviyesinin oldukça değiştiğini dile getiren Bakan Bayraktar, kişi başına 3 bin dolar olan gelirden 10 bin 500 dolara çıkılmasının, Türkiye'yi dünyada dikkatle izlenen ülkeler seviyesine getirdiğini aktardı.



Bu durumu Trabzon açısından değerlendiren Bakan Bayraktar, "Trabzon Türkiye'nin stratejik, jeopolitik, siyasi olarak en önemli illerinden biri. Bu gelişmişlikten payını almak durumunda ki biz bunu hem hükümet hem de bakanlığımız nezdinde sağlamak durumundayız ve de sağlıyoruz. Bu konuda çok ciddi projelerimiz var. Trabzon'da istihdamın, farklı turizm alanlarının artması ve Trabzon'u farklı şehir yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Tonya'da kurulacak çimento fabrikası istihdam adına atılan en önemli adım olacaktır. Vakfıkebir ilçemiz de buradan gerekli olan payım alacaktır." Çimento fabrikasının 250 milyon dolarlık yatırımla kurulmasının planlandığım anlatan Bakan Erdoğan Bayraktar, Vakfıkebir'de de çok büyük bir liman oluşturacaklarını açıkladı.

Limana gümrük de getirmek suretiyle, toplamda yaklaşık 2 bin 500 kişilik istihdam sağlayacaklarını aktaran Bayraktar, "Sadece fabrikada, gümrüklerde, limanda çalışan değil, oradaki beton santralleri sistemiyle ve kurulan diğer sistemlerle çok güzel bir yatırım yapmış olacağız" şeklinde konuştu.



“TRABZON’UN BÜYÜKŞEHİR OLMASI İÇİN ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ



Trabzon'un lojistik merkezi yapılması noktasındaki çalışmaların yanı sıra kenti bir eğitim üssü ve sağlık üssü yapmak için bugüne kadar iyi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bayraktar, şu bilgileri verdi:



"Hükümetimiz döneminde, 10 yıllık süre içinde Numune Hastanesi yenilendi, yine ağız ve diş sağlığı hastanesi kısa sürede yapılıp bitirilecek.



"TRABZON, BÜYÜK TURİZM POTANSİYENE SAHİP"



Trabzon'un çok ciddi turizm potansiyeli bulunduğuna, bu bağlamda Sümela Manastırı'nın, Ayasofya Müzesi'nin öne çıkarılması gerektiğine işaret eden Erdoğan Bayraktar, Trabzon'un zenginlikleri olan tarihi derinliğinin, yaylalarının, kültürünün gösterilmesi gerektiğini vurguladı.



Bakan Bayraktar, "Bu konulan öne çıkarmak suretiyle yayla ve kültür turizminde atak yapmamız gerekiyor" dedi.



Trabzon'daki üniversite sayımızı artırma konusunda da, Trabzon'u gerçekten bir ilim yuvası, bir üniversite merkezi yapma yönünde ciddi çalışmalarımız bulunuyor. Trabzon'umuzun gelişmesi, kalkınması, gençlerimizin daha iyi eğitim alması için, yoğun bir çalışma içindeyiz. Diğer tüm çalışmalar, demiryolu projeleri belli bir noktaya geldi, bizdekiler bitti, yakında proje ihalesine çıkartılacak. Tren yolu için gerçekleştirilen fizibiliteler bitti. Proje aşamasında ve yakında bu proje ihaleye çıkarılacak." Diğer taraftan Trabzon ile Akçaabat'ı birleştirmek için bin 200 metre uzunluğunda tünel çalışması yürütüldüğünü ifade eden Bakan Erdoğan Bayraktar, "Bu tünel bittiği zaman Trabzon ile Akçaabat tamamen birleşir. Fotoğrafın bütününe bakıldığında, Akçaabat ile Trabzon'un bütünlüğünden oluşan bir büyükşehir görebiliriz. Kısaca merkezi 400 bin ila 500 bin kişilik nüfusa sahip olacak, her şeyi ile kendine yeterli olan bir büyükşehir haline gelecek. Trabzon, bunu layıkıyla yerine getirecek bir il olmakla birlikte, bizim buna siyasi bilgi, kültür ve ekonomik olarak gücümüz yeter. Bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.



Trabzon'un çok ciddi turizm potansiyeli bulunduğuna, bu bağlamda Sümela Manastırı’nın, Ayasofya Müzesi'nin öne çıkarılması gerektiğine işaret eden Bakan Bayraktar, Trabzon'un zenginlikleri olan tarihi derinliğinin, yaylalarının kültürünün gösterilmesi gerektiğini vurguladı.



"Bu konulan öne çıkarmak suretiyle yayla ve kültür turizminde atak yapmamız gerekiyor" diyen Bakan Bayraktar, bu çerçevede havaalanına yakın bir bölgede iki tane otel ihalesi yapıldığını aktardı. Bu otellerin beş yıldızlı olacağı, yine özel sektörün Boztepe'de bir otel yapma girişimi bulunduğunu ileten Bayraktar, "Zannediyorum belediyenin de bu bağlamda bir otel projesi çalışmalar var. Yine özel sektörün, özelden arsa alarak otel yapma girişimleri de bulunuyor. Yaklaşık beş yıl içinde dört tane daha beş yıldızlı otele kavuşacağız. Kısaca turizme ağırlık vermek için Trabzon'da çok ciddi bir gayret var" diye konuştu.



-TRABZONLU BAKAN OLARAK, TRABZON’UN SİYASETÇİSİ OLARAK ÜZERİME DÜŞEN GÖREVİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRMEYE HAZIRIM



Türkiye'de başarılı olan birçok Trabzonlunun bulunduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, 'Trabzon Türkiye'nin sanat, bilim, siyasi hayatına,

sosyal dokusuna, kültürel dokusuna oldukça fazla etki eden bir il. Bir Trabzonlu nerede hangi ilde yaşarsa yaşasın, Trabzonludur yani memba, derenin başı burasıdır. Dolayısıyla Trabzonlu, Trabzon'a yardımım Trabzon'un içinden de yapar, Trabzon'un dışından da yapar. Ben de görevim gereği Trabzon'un hem içindeyim hem de dışındayım, aslında başka illerde olduğum zamanlarda bile Trabzon'un dışında olamayacak kadar içindeyim. Çünkü biz Trabzon'u hep içimizde büyüttük, içimizde mamur ettik, içimizde yaşattık. Burada Türkiye'nin gelişmesi için, Trabzon'un gelişmesi için, bizim ayrımcı siyaset yapmaya hakkımız yok; biz burada ilimiz için, vatanımız için, siyaset dışı hareket etmek zorundayız. Trabzon'un gelişmesi için ilk önce birlik beraberliğin sıkı bir şekilde sağlanması gerekmektedir. Esasen Türkiye son 10 yıldır ciddi bir kalkınma içinde. Bu kalkınmanın gereği olarak yollarımızda da, binalarımızda, şehirlerimizde ve çevremizde çok ciddi değişiklikler var. Ülke paralelinde, evvela ülkemiz nereye giderse, Trabzonlunun da bu gidişatta ön saflarda bulunması gerekir. Bu bağlamda ben de bir Trabzonlu Bakan olarak, Trabzonlunun siyasetçisi olarak üzerime düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım."