Bakan Erdoğan Bayraktar “ 2 binden fazla hemşerimize istihdam sağlayacak olan fabrikanın bizzat takipçisiyim. Fabrika tertemiz pırıl pırıl olacak. Atmosfere bir gram toz bırakmayacak” dedi.

Trabzon’un Tonya ilçesine kurulacak olan çimento fabrikasının Ekim ayının ikinci yarısında temel atma töreninin gerçekleştirileceği öğrenildi.

Fabrika 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yılda 2 milyon ton çimento üretecek. Kurulacak dev fabrika Tonya ilçesine 1 Milyon girdi sağlayacak. Fabrikanın İnşaatı 18 ile 24 ay içerisinde bitirilecek. Fabrikanın maliyeti 160 Milyon doları bulacak. Çimento fabrikasında en son teknolojik sistem kullanılarak çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Dijital kontrollü kendi kendini temizleyen filtre sistemleri kullanılacak. Hizmete girecek olan fabrikanın Karadeniz bölgesinde yüksek olan çimento fiyatlarının da düşmesini sağlayacak. Üretilen çimento yakın Kafkas ülkelerine ihraç edileceği için bölge ekonomisine katkı da bulunacak.

FABRİKA ÇEVREYE DUYARLI OLACAK
Yatırımcılar çalışmalarda dinamit kullanılmayacağını, toz çıkmayacağını ve fabrikanın bölgedeki sulara, doğal güzelliklere zarar vermeyeceğinin garantisini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Çimento fabrikasını kimse sahiplenmesin, bizzat takip ediyorum. Yatırımcıları ben buldum. Fabrika 2 bin kişiden fazla hemşerimize istihdam sağlayacak. Fabrika eczane gibi tertemiz, pırıl pırıl olacak. Atmosfere bir gram gaz, toz bırakmayacak” dedi.

Fabrikanın kurulması için önünde herhangi bir engelin bulunmadığını söyleyen yetkililer “Bu proje Erdoğan Bayraktarın projesidir. Kendisine şükran borçluyuz. Bakan Erdoğan Bayraktar bürokrasiyi hızlandırarak, 3 ay gibi kısa bir sürede, sürecin tamamlanmasını sağladı” dedi.

Öte yandan fabrikanın limanı ise Vakfıkebir’de yapılacak. Liman Vakfıkebir ilçesinin kalkınmasında büyük rol oynayacak. Liman 85 milyon dolara mal olacak.