61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi envanterine yeni kattığı 20 otobüsün lansmanını gerçekleştirdi.

GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, burada yaptığı açıklamada, “Göreve başladığımızda vatandaşlarımızın kendilerine sorulduğunda ilk sıraya yazdıkları sorun ulaşım ve trafik sorunuydu. Göreve başladığımız günden itibaren bu meselenin çözümü noktasında gayretle çalışıyoruz” dedi.

18 AYDA YAPILACAK
Zorluoğlu, “Ulaşım Master planımız var. Yakın zamanda yapılacak ihaleyle 18 ay içerisinde şehrimize kazandıracağız. Bilimsel nesnel veriler dikkate alınacak” diye konuştu.

DOLMUŞLAR MODERNİZE OLUYOR
Zorluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir merkezindeki dolmuşların modernizasyonu var. Bu konuyu da çözüme kavuşturarak bir takvime bağladık. 2021 yılı içerisinde çok daha kaliteli dolmuşlarla vatandaşlarımız seyahat edecekler.”

AKÇAABAT DOLMUŞLARI OTOBÜSE DÖNÜŞECEK
“Akçaabat dolmuşları… Yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Onu da bir karara bağladık. Önümüzdeki aylarda Akçaabat’daki dolmuşları otobüse dönüştürüyoruz. Hem sayıları azalacak hem konforları artacak hem de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak.“

80 TAKSİ DAHA EKLENDİ
“Yeni taksiler oluşturduk. 40 dolmuşumuzu 80 taksiye dönüştürdük. Mevcutta 89 taksimiz vardı ve bu sayıya 80 ekledik. 23 taksi durağı oluşturduk. Vatandaşımız dolmuş ve otobüsü kullanmak istemediği zaman taksilere daha hızlı bir şekilde ulaşma imkanı bulacak.”

TANJANT’TAKİ OTOPARK AĞUSTOS’TA AÇILIYOR
“Otopark konusuna ciddi önem verdik. Tanjant’taki otopark bitme noktasında. Ağustos içerisinde 311 araçlı otopark hizmete açılacak. Bununla birlikte yeni otopark çalışmaları var. Iskenderpaşa otoparkını tamamen yıkacağız ve kapasitesini 2 katına çıkaracağız. Moloz’daki caminin etrafında yer altında 600, üstünde 100 araçlık otopark yapacağız. Kadınlar pazarının hemen karşısındaki alanın altında olmak kaydıyla 150 araçlık otopark gerçekleştireceğiz. Akçaabat’ta ve Tonya’da projelerimiz var. Diğer ilçelerimizde de zamanla olacak.”

20 OTOBÜS VE 60 ŞOFÖR
“20 tane yeni otobüsümüzü hizmete almak üzre bir araya geldik. Vatandaşlarımızda serzenişler oluyordu. Eski veya kliması çalışmıyordu diye. Vatandaşımızın yanındayız ve taleplerini yerine getirmek üzere göreve geldi. Nihayet 1 yıllık süre içerisinde gerçekleştirdik. 18 milyon liralık yatırım maliyeti oldu bize. Taşıma kapasitemiz yüzde 20 artmış oluyor. 60 adet şoför de alımı yapıyoruz. Tüm personelimizini eğitim ihtiyacını tespit edip çalışma yapacağız.”

YEREL YÖNETİMİN ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ULAŞIMDIR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri ulaşım hizmetleri. 20 tane otobüsümüzü inşallah hizmete sunuyoruz. Her şeyin en güzeline layık olan bu millete hizmet etme noktasında ulaşım çok çok önemli. Bu anlamda da Trabzon’umuza yakışan en önemli işlerden birisi de vatandaşımızın ulaşımda konforlu rahat sağlamasıdır.