Yeni oluşan Elektrik Mühendisleri Odası’na başarılar dileyen Vali Kızılcık, ilimizin gelişmesinde STK’ların önemli yeri olduğunu ifade ederek, proje yapın çağrısında bulundu.

İlimizde bulunan STK’ların uzman oldukları alanda projeler üretmesi gerektiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşması ve ilimizin gelişmesi açısından Sivil Toplum Kuruluşlarımızın proje bazlı çalışmalarına son derece önem veriyoruz. Artık projenize kaynak istiyorsanız, bunu kağıda ve kaleme dökmeniz gerekiyor. Çıktılarınızın da kaynak sağlayıcıları tarafından çok iyi bilinmesi gerekiyor. Aslında modernliğin bir gereği de budur” dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası tarafından sunulan Bilim Merkezi Projesi’ni de destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Vali Kızılcık, “ Trabzon’umuzun bölgenin merkezi olması nedeniyle tüm gelişmelerden istifade edebilmesi ve öncülük etmesi lazım. İlimize bir Bilim Merkezi kazandırılmasının da 2023 hedeflerimize ulaşmada önemli bir yer tutacağını düşünüyorum. Gençlerimizin bilimi araştırması ve bilimi sevmeleri bu tür merkezlerin varlığı ile daha kolaylaşır. İnsanlar gerçekten görerek ve tecrübe ederek bazı şeyleri çok daha kolay öğrenebilir. Bu anlamda proje hazırlayarak, TÜBİTAK kaynaklarından bizlerde çok rahatlıkla istifade edebiliriz. Bu anlamda bizde her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Topluma yönelik projeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Karal ise, “Özellikle son zamanlarda Konya ve Gaziantep ilinde yapılan Bilim Merkezlerini inceledik. Özellikle Gaziantep’te yapılan merkezin ilimize daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu konuda Valiliğimiz ve Belediyemizin öncülüğünde tabi ki tüm STK’ların da desteği ile bu merkezi Trabzon’umuza kazandırırsak çok güzel olur. Bilim Merkezlerinde gerçekten öğrencilerin kendilerini geliştirmesi, insanın bakışını daha somutlandırması açısından çok güzel örnekler bulunuyor. İlimizin bölgenin merkezi olması nedeniyle böyle bir merkeze sahip olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.