Trabzon'da bugüne kadar taburcu olanlar oldu yeni gelenler oldu bugün itibariyle 99 vatandaşımızın korona testi pozitif çıktı ve hastane altında karantina altında olduklarını söyleyeyim. Hastanelerde yatan ve testi pozitif çıkan kişilerin yakınlarıda sağlık il müdürlüğü tarafından karantina altına alındı. 
8 vatandaşımızın ise durumunun kritik olduğu biliyoruz. 

Trabzon'da 3nolu erdoğdu mahallesinde manolya caddesi güzele sitesi karantina altına alındı. Koronadan ölen Akçaabatlı bir vatandaşımız babası burada yaşıyor. O vatandaşımızın babasıda vefat etmişti. 
 

Trabzon’a 212 yolcuyla inen uçağın sırrı

Bu uçak normalde Afganistan'a gidiyordu içiresinde Kanada'da eğitim gören Türk öğrenciler ve akademisyenler vardı. Türkiye yurt dışındaki vatandaşların ülkeye kabulünü açıklamıştı. Kanada'dan 212 Türk vatandaşını taşıyan uçak bugün Trabzon'a indi ve yolcular Trabzon Büyükşehir Belediye otobüsleriyle Bostancı'da bir yurda yerleştirildi. 
Neden Trabzon'a getirildiğine dair; Bunlar bölge bölge olarak ayarlandı mesela Kıbrıs'tan gelen öğrenciler Mersin ilimize yerleştirildi ve orada kaantinaya alındı.