Edinilen bilgiye göre; Hırsızlık Büro ekipleri hırsızlık olaylarının meydana geldiği noktalarda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde harekete geçerek olaylara karışan şahısları gözaltına altı.

Kameraya Takıldılar

Değirmendere Mahallesi ile Moloz Mevkiinde bir işletmeye girerek çok sayıda malzeme çalarak kayıplara karışan kişinin güvenlik kamera görüntülerinden kimliği tespit edildi. İsminin G.F, olduğu belirlenen şahıs Değirmendere mahallesinde girmiş olduğu işletmelerden 4 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet televizyon çalmıştı. İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şahıs buradaki ifadesinde malzemeleri sattığını belirtti.

Kıskıvrak Yakalandı

Polis ekipleri; G.F’den televizyonu geri almak üzere satın alan kişinin ikametine gitti. Çukurçayır Mahallesinde bulunan şantiyelerden 300 litre akaryakıt çalan şahıslar B.S ve S.G’de yine polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar hakkında inceleme yapılırken çalmış oldukları akaryakıt ele geçirilemedi. Şahısların Emniyetteki sorguları devam ediyor.

Rapor Alındı

Öte yandan yine hafta sonu Değirmendere, Moloz ve Çukurçayır bölgesinde ikametlere girerek ziynet eşyası ile para çalan kişi olarak iddia edilen 5 kişi gözaltına alınarak Trabzon İl emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. Burada haklarında hırsızlık suçlarından işlem yapılan şahıslar mahkemeye sevk edilmek üzere hastaneye getirilerek doktor raporu alındığı öğrenildi.

Yaşlı Çiftleri Soyan İki Şüpheli

Hafta sonunun en yüksek maddi hırsızlık Ortahisar İlçesi 1’nolu Bostancı Mahallesinde meydana gelmişti. M.C ve M.C isimli iki yaşlı çiftin evine giren hırsızlar 70 Bin TL parayı çalarak kayıplara karışmıştı. Hırsızlık büro ekipleri evde yapmış olduğu çalışmada parayı alarak kayıplara karışan kişilerin kimliklerini tespit etti. Ö.E ve G.E, isimli şahıslar olduğu ileri sürülen hırsızlık bürosuna sevk edildi.

Tüm Olaylar Aydınlandı

G.E ve Ö.E’nin haklarındaki hırsızlık suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Emniyet müdürlüğünde ifade everen şahıslar daha sonra sevk edildikleri mahkemece adli kontrol ile salıverildiler. Bu olay ile alakalı soruşturma devam ediyor. Pazartesi günü yeni hafta mesaisine yoğun başlayan hırsızlık bürosu ekipleri 48 saatte 10 kişiyi gözaltına alarak meydana gelen 6 olayı aydınlattı. Olaylarla alakalı soruşturmalar devam ediyor.

TAKA